Внесено е настояване за спешен мониторинг на БНТ

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2020 в 15:13 2309 0

Снимка архив

Внесено е настояване за спешен мониторинг на БНТ за периода 15 юни-15 юли в Комисията по култура и медии в Народноto събрание и в СЕМ.

Вносителите настояват наблюдението на съдържанието да се извърши от независими експерти по следните критерии: плурализъм, надпартийност, балансираност и независимост, а също така иновации и високо качество. 

"...Aвторитетната журналистическа организация „Репортери без граници“ вече констатира, че редакционната политика на БНТ от година насам е променена от по-скоро неутрална към проправителствена. Цифрово изражение на изчезналата обективност на БНТ се открива и в резкия спад на аудиторията на основни публицистични предавания", се казва в отвореното писмо. 

Настояването е свързано и с зачестилите протести пред сградата на Националната телевизия. Участниците твърдят, че липсва обективност в отразяването на антиправителствените митинги.

Освен искането за обективен мониторинг е приложено и отвореното писмо "За БНТ като обществена медиа и оставката на Емил Кошлуков".

Вносители на настояването са Мария Стоянова, Боряна Пунчева и Марио Гаврилов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !