Въоръжен мъж нахлу в студиото на холандската държавна телевизия (видео)

Ивайло Анев 30 януари 2015 в 08:36 4470 2

Въоръжен мъж се появи по националната телевизия NOS в Холандия, прекъсвайки централните новини и с искания да му бъде дадена думата в ефир.

Той заплашил с пистолет служителите в медията и те го пуснали в студиото. Мъжът говорел чист холандски и се предполага, че не е чужденец. Освен това се бил подготвил за телевизионната си изява с костюм и вратовръзка, пише The Sidney Morning Herald.

От полицията съобщиха, че мъжът е искал да му бъде дадена думата в ефира на телевизията, като е заплашвал, че ако искането му не бъде изпълнено, бомби ще бъдат взривени на няколко места в Холандия.

Той взел за заложник охранител и поискал от нео да го отведе в студио, където да направи изявлението си. Охранителят го отвел в празно студио, но камерите записали случилото се. 

Говорейки на човек зад камера, нападателят казва: „Нещата, които ще бъдат казани, са много големи световни афери. Ние сме наети от силите за сигурност“, заявява той, като твърди, че има хакерска група, която в момента подготвя голяма кибератака.

Холандската телевизия излъчи драматичните кадри, на които нападателят се разхожда нервно из студиото с пистолет в ръка, а след това нахлува полиция и мъжът е арестуван. 

Тийнейджърът, чието име не се съобщава, е жител на град Пинакер. Появи се и информация, че той е студент, чиито родители са починали наскоро, а самият той фигурира в списъка на следените ислямисти в страната. За момента местните власти отказват да коментар по въпроса. 

Той е разпитан и може да бъде обвинен в отвличане, притежание на огнестрелно оръжие и заплашване на хора с оръжие, каза прокурор Йохан Бак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови