Уволниха оператор на ТВ 'Европа' заради арогантни реплики към председателя на БЛС

OFFNews 12 декември 2019 в 15:20 28284 12

Снимка Архив

Оператор на телевизия "Европа" е бил уволнен за недопустимо поведение по време на брифинга на Българския лекарски съюз вчера. "От днес операторът Николай Куманов не е наш служител", съобщи изпълнителният директор на медията Георги Харизанов.

"На вчерашната пресконференция на БЛС, по повод фактите около смъртта на 3-годишното дете, служител на ТВ Европа - операторът Николай Куманов, си е позволил абсолютно недопустимо за представител на българска медия поведение. Макар и изречени в лично качество, емоционални изблици като "и на мен ми е идвало да бия лекари" няма как да бъдат изричани от представител на ръководените от мен телевизия и радио", пише Харизанов.

Репортер на OFFNews присъства на пресконференцията на БЛС на 11 декември. Ето какво каза тогава уволненият оператор, след като председателя на БЛС д-р Иван Маджаров поднесе съболезнованията и призова медиите за изграждане на доверие към лекарите:

"Това са пълни глупости. Тия хора, които са ми познати, са оставени да обикалят с часове и вие най-нагло ги защитавате тука! Часове да чакат пред стая и т.н... Как ви не е срам да твърдите това нещо! Това направо не мога да го проумея! Мен ме е срам да ви слушам, не знам как не ви е неудобно да говорите. Дори да не е било това заболяване, да е било нещо друго, за което е можело да се помогне. Как могат цял ден да обикалят от болница на болница, да чакат от стая на стая и никой да не им обърне внимание! Аз също съм имал такъв случай и са питали жена ми какво прави тя с детето в линейката. Дете на 1 година да го остави само да се вози у линейка? Направо ма е срам некой път от вашите простотии!

Д-р И. Маджаров: Не смятам, че имате право...

Николай Куманов: Смятам и то са много такива случаи! Отивам в Бърза помощ през нощта и ми казват заведете детето на лекар. Ами на лекар съм дошъл бе! "Ами не знам, оправяйте се" и тръгнах да се бия. Затова ви бият и вас!"

Д-р Маджаров: Категорично не приемам такъв тон, не приемам някой да заявява в ефир, че иска да бие лекар. Лекарите са на служебното си място, както и Вие. И ако някой посяга да бие Вас, това е равносилно на престъпление срещу служебно лице."

Харизанов допълва, че медиите не следва да са само посредник в комуникациите, а трябва да дават пример за поведение и да задават стандартите в обществените отношения.

"Използвам повода да поднеса още веднъж моите съболезнования към семейството и близките на починалото дете, както и извиненията си към БЛС и към всички български лекари, които всеки ден спасяват човешки животи с работата си", допълва изпълнителният директор на телевизия "Европа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4025

12

Далида

13.12 2019 в 15:32

Пита се в задачата какво може да е допустимо и какво не в телевизията, ръководена от доказан престъпник?
Пита се още защо откакто г-н харизанов ( малката буйва бе е грешка) е изп.директор заплати се дават на части и ако някой от служителите попита защо се бавят също бива освобождаван?
И "да ти идва" да набиеш някого, далеч не означава, че ще го направиш или си го направил...
Как са си спазили лекарите задълженията, за които говори Маджаров в случая?
Какъв приоритет са дали на детето?

14469

11

случайно прочетох

13.12 2019 в 14:30

В случая Харизанов е прав, според мен.

25665

10

Victimized

13.12 2019 в 13:23

Няма човек в България който да не е изпитал лекарската апатия на собствен гръб.
От там на татък, отговорност носят много хора по линията.
Костов, че направи от болниците търговски дружества, всички други управления които гледаха как се източва здравната каса от доктори тарикати, всеки месец има скандал с източване на касата. Господаря Лойко Борисов само налива пари в тази бездънна яма, без да направят и грам реформи.
А що се отнася до докторите, всичко е въпрос на чисто морални ценности. Не е морално да биеш хора, но и не е морално да ги подминаваш както би подминал боклук на пътя. Нещата са двустранни и е смешно само едната страна да се представя като потърпевша а другата да бъде поставяна в ситуация на трето-четвърто качество човек, а точно така се чувстват родители и пациенти които са пренебрегвани от системата БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ НАГОРЕ ПО СТЪЛБАТА Е ВИНОВЕН.

15414

9

Hihi1981

13.12 2019 в 10:35

Прав е Куманов! Трябва да се казват нещата такива каквито са!!!

12678

8

ovgun

12.12 2019 в 23:52

Този крадлив осъден боклук изпълнителен директор на ТВ Европа ли е станал??!?!?

152

7

Socerez

12.12 2019 в 20:38

Кокетния явно е ЛЕКАР. Прочетете му поста. Това е отношението на лекарите към пациентите! Затова превенцията в България е на катастрофално ниво - пациентите се чувстват в болниците у нас като ИЗМЕТ, както казва другаря Кокетен. Питайте хора, които са имали, за съжаление, често досег с родната медицина. Такива лични истории мога да разкажа, че косата да ви настръхне! Кокетен, няма как да ти благодаря защото не се познаваме... но ако напишеш банкова сметка ще ти преведа сумата за избор на екип в двоен размер. Нали за такава благодарност говорим. А?!

12270

6

HristoSliven

12.12 2019 в 19:25

Има леко неразбиране. Лекарите НЕ СА длъжностни лица по смисъла на НК. За посегетелства СРЕЩУ лекари/медици има отделни текстове - с по-тежки наказания.
Въпрос: И какво от това?
Отговор: Лекарите, поенеже НЕ СА длъжностни лица, не носят наказателна отговорност за подкуп. Т.е. ако лекар иска пари, за да лекува детето Ви, това не е искане за подкуп. Когато лекар издава документ с невярно съдържание, той не носи накзателна отговорност, каквато би понесло длъжностно лице при подобна хипотеза. За "медицинско" с невярно съдържание има един текст в НК, който на практика е неприложим в 90 % от случаите когато лекар издаде такъв документ. И сега за "битите": Ако лекар набие някого, той-лекаря, няма да носи отговорност, каквато при подобна хипотеза би носил всеки друг от категория "длъжностно лице". Ако някой набие лекар, той-биещия, ще носи ПО-ТЕЖКА наказателна отговорност - както казах, има специални текстове за "посегателство срещу лекар/медик.
Изводите - всеки да си направи сам!

3943

5

OtSofia

12.12 2019 в 18:32

Хибридната тролиада пак всява омраза и противопоставяне. Трима настройват срещу лекарите, един - уж защитава лекарите, но го прави чрез конфронтация и сквернословия. Пфу. Не им обръщайте внимание, това ще ги направи ненужни и ще ги лишите от копейки.

6245

4

kokoten

12.12 2019 в 17:48

...писалите по-долу са просто паплач,която заслужава само едно-презрение....тъпаци,като ни нямате вяра за какъв к*р идвате при нас...или слушате какво ви се казва или ...към природата на майките ви....гнусна,неблагодарна измет...