Уикенд на големите котки по Viasat Nature

OFFNews 10 април 2020 в 07:32 5820 0

След премиерата на вълнуващата нова поредица "Страна на големи котки" през януари, научнопопулярният канал Viasat Nature продължава да посвещава време на тези красиви животни. През април ще можете да се насладите на премиерата на документалния филм "Да уловиш руския тигър" и други завладяващи документални филми за различни големи котки по целия свят.

В "уикенда на големите котки" (започва в петък, 10 април, до неделя, 12 април, включително) можете да проследите британската документална поредица "Страна на големите котки" - епизодите "Нападението започва" и "Женска сила" в петък.

В събота Viasat Nature ще излъчи "Природният свят - Снежни леопарди" и "Да уловиш руския тигър". Британският еколог и изследовател на дивата природа Крис Морган е проследявал големи хищници в някои от най-дивите и най-отдалечени места на Земята. Той се сблъсква с най-голямото си предизвикателство до момента - да открие и заснеме сибирския тигър, който живее на свобода в най-източните гори на Русия. Винаги се е смятало за невъзможно да се заснемат най-мощните големи котки в дивата природа, но ето че корейският оператор Суйонг Парк се появи след години, прекарани в гората, с необикновени кадри. Никой преди или след това не е постигал подобно нещо! За да заснеме кадрите, Суйонг е прекарал много време, проследявайки тигрите из огромните им територии. Срещайки се със Суйонг Парк, Крис научава как операторът е открил тигрите и скоро започва да разбира мащаба на постижението му.

Следват и още два епизода от "Страна на големите котки" - "Пънкари в отстъпление" и "Пънкарите отвръщат на удара".

В неделя можете да видите епизоди 5 и 6 на същата поредица - "Страна на големи котки: Холивудски звезди за заложници" и "Страна на големи котки: Следващата династия".

Снимки: Viasat Nature

Viasat Nature позволява на природата да разкаже своята вдъхновяваща история – красива и изненадващо истинска.

Завладяващи истории, разказани от хора на мястото на действието, отблизо и лично.

За пълната програма на канала следете www.viasatnature.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови