Quantcast

TV7: Aвстрийският гражданин Александър Фогел вече ни е шеф

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2014 в 20:22 5737 3

Снимка tv7.bg

Във вторник вечерта TV7 съобщи, че за шеф на телевизията е избран австрийският гражданин Александър Фогел.

Публикуваме пълния текст на прессъобщението на медията:

На 25 юли 2014 г. г-жа Десислава Тошева е подала документи за дерегистрация в Търговския регистър като изпълнителен директор на телевизиите. Причините за решението на г-жа Тошева са лични.

Към настоящия момент TV7 и NEWS7 се представляват от Съвета на директорите. Съветът на "Краун Медиа" ЕАД - едноличният собственик на TV7 и BBT, днес взе решение и избра за изпълнителен директор на TV7 и NEWS7 г-н Александър Фогел, който е досегашен член на съвета, с богат опит в медиите, австрийски гражданин.

Александър Фогел заяви своята готовност да продължи работата по преструктуриране на телевизиите, за което е било взето решение от Борда на директорите. Новият изпълнителен директор подчерта, че е концентрирал своите усилия в търсене на нови инвестиции за гарантирането на стабилността на телевизионната група. Той изрази своята искрена благодарност към г-жа Десислава Тошева за отличната работа и усилията й в този тежък за TV7 и NEWS7 момент.

Днес нито досегашният изпълнителен директор, нито пиарите на телевизионната група (TV7, News7, Super7) отговаряха на телефоните си.

На въпроса кой управлява сега телевизията, не можа да отговори и синдикът на TВ7 ЕАД Панайот Велков.

Той бе назначен, след като притежаваната от Николай Бареков продуцентска къща „Ноу фрейм медия България“ ЕАД поиска производство по несъстоятелност на ТВ7 ЕАД.

Според Велков телевизиите нямат ръководство, а от работното си място отсъства дори главният счетоводител.

Синдикът не знаеше кой е най-високопоставеният служител, ръководещ дейността на оперативно ниво, понеже - по думите му - тази информация се крие от него.

"Това са основните въпроси - кой управлява и кой плаща. Хората казват, че не са получили заплати", добави Панайот Велков пред OFFNews.

По думите на служители на телевизията работният процес тече в обичайния си ход и всички са в очакване на развръзката от ситуацията, развила се след разрива между Цветан Василев и Делян Пеевски и затварянето на КТБ. Публична тайна е, че банкерът стоеше зад медийния проект.

В края на юни, няколко дни след като БНБ постави банката под особен надзор, продуцентската компания "Ноу фрейм медия България" АД поиска ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност заради дългове в големи размери. По-късно Николай Бареков коментира, че става въпрос за дългове за милиони левове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 19:03

Смешник е бащати, че е свършил не където трябва.
А николайчо му навиват пружинката на изток - в ссср. къв вашингтон те гони.

30.07 2014 в 01:07

Та руските им роднини ли направифа тоя непрокопсан филиал на ЦНН? И дресираха не знам колко месеца бареков във вашингтон?
Смешник.

29.07 2014 в 21:17

Айде сега - знаеме ги тия австрийски граждани с руски "роднини" ...