Quantcast

"Труд" и "24 часа" напускат Съюза на издателите в България

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2014 в 18:22 3414 1

Венелина Гочева /Снимка: БГНЕС/
Венелина Гочева /Снимка: БГНЕС/

Вестниците "Труд" и "24 часа" напускат Съюза на издателите.

"Разединението на медийната общност, издателските войни, появата на втори етичен кодекс са основните причини да напуснем Съюза на издателите в България", коментира пред БТА Венелина Гочева, управител на "Медийна група България Холдинг" - издател на двата всекидневника.

Венелина Гочева е подала заявление за напускане на Съюза на издателите в България, потвърди за БТА председателят на организацията Теодор Захов. В мотивите си за напускане тя посочвала, че не желае повече да членува в нито един съюз.

Гочева е член на Управителния съвет на Съюза на издателите в България и управител на "Медийна група България Холдинг", която издава вестниците "Труд" и "24 часа".

"Оттеглянето ни от СИБ не е прецедент - уважаваното от нас радио "Дарик" преди време също напусна професионалната организация АБРО, но продължава да работи за създаване на нормална професионална среда за медиите в България", посочи Венелина Гочева.

"Медийна група България Холдинг" е информирала на 20 декември 2013 г. управителния съвет на Съюза на издателите в България, че четирите дружества, които са негови учредители, напускат организацията и няма да членуват в нито един от двата издателски съюза.

"Медиа Холдинг" АД - издател на вестниците "Дневен Труд" и "Седмичен труд", "168 часа" ЕООД - издател на вестниците "24 часа", "168 часа", "Всичко за семейството", Издателство за списания "Медия" ЕООД - издател на "Идеален дом", "За жената", "Рецепти за здраве", "ГЕО", "Съвременник", издателство "Български фермер" - издател на седмичниците "Български фермер" и "Хоби фермер", ще продължат да спазват Етичния кодекс на българските журналисти, заяви Гочева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2014 в 00:58

Моя скромност всеки път при случайно мерване ликът на въпросното нещо изпитва един вид неприятен, чисто физиологичен, стрес.

Рядка илюстрация на пагубното влияние на подобна професия по подобен начин. Разрушение и разпадане не само на личността, но и физическа метоморфоза наляво...