Телевизията на БСП се ражда в неделя

OFFNews 08 юни 2018 в 20:41 12447 0

Снимка Канал 3 архив

БСП се събира на пленум в неделя, социалистите ще обсъждат старта на телевизията си, идеята за която е от повече от година. Целта е медията да стартира през октомври. 

Сумата, предвидена за партийната телевизия, е 2 млн. лева, а целта - да стартира през октомври, месеци преди евроизбори 2019 и година преди редовния местен вот. Концепцията за БСП-тв бе  възложена на партийните съвети по медии и култура, както и на Изпълнителното бюро.

На 10 юни тя ще бъде представена на Позитано 20, началото на пленума е в 11 часа. По информация на OFFNews идеята вече е да се прави не чисто партийна, а политематична обществена телевизия, за да се привлекат зрители и извън партийното ядро. На всички срещи с електората питат Нинова "Кога ще си имаме наша телевизия", разказа източникът ни от редиците на партията. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща партийна тв в предизборната си програма. 

Любимата журналистка на червените избиратели е Велислава Дърева, хората я обичат и със сигурност тя ще намери място в телевизията, смятат на Позитано. По неофициална все още информация най-обсъждането име е RED.tv - “червен” на английски и “ред” на български. 

Публицистика, репортажи и дискусии за проблеми и скандали по места, предавания за култура и история, предвижда концепцията за телевизията на БСП. 

От партията още не са внесли документи в СЕМ, за да получат лиценз. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови