''Светът и ние'' - новото предаване на БНТ 1 за международна политика

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2020 в 18:53 3222 0

„Светът и ние“ е новото предаване на БНТ 1 за информация, коментар и анализ на международната политика.

Излъчва се всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 ч. по БНТ 1. Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър са лицата на 20-минутния формат. С опита си на журналисти, водещи и продуценти на новини, предавания и филми по БНТ двете дами отново се посвещават на международната политика.

„Световната пандемия от Covid-19 и сътресенията, които донесе тя в икономиката, политиката и всекидневния живот показаха колко са важни връзките между хората в глобалния свят,“ заявява Евгения Атанасова-Тенева.

„В предаването „Светът и ние“ всеки делничен ден показваме как влияят върху нашия живот различни световни събития. Как процесите на нашата планета променят ежедневието ни. Какво важно се случва оттатък нашите граници, където често пътуваме по работа или за развлечение. Заедно с нашите сътрудници от близо и далеч ще приближим света до зрителите“, допълва тя. 

В предаването на живо участват политици, анализатори и журналисти от България и цял свят, за да дадат своята гледна точка, оценка и прогноза за събитията. Репортажите подготвят международните редактори на дирекция „Новини и актуални предавания“ на БНТ, специалните пратеници на телевизията в горещите точки на света и постоянните кореспонденти на телевизията в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови