Спас Русев купува Булсатком

OFFNews Последна промяна на 09 август 2021 в 14:35 4401 0

Снимка Архив - БГНЕС

Спас Русев

Водещият оператор за платена телевизия Булсатком има нов собственик - Viva Corporate Bulgaria на доскорошния собственик на "Виваком" Спас Русев, обявиха от компанията купувач.

Сделката е била успешно финализирана, като стойността ѝ не се посочва.

“Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком с цел да подкрепи възходящата траектория на развитие на компанията като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността. Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги - платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет с отлично качество на достъпни цени”, коментира Спас Русев в съобщение, изпратено до медиите.

Булсатком е най-големият доставчик на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия. През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията дистрибутира над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD. 

“Мениджмънт екипът на Булсатком посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме готови заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги”, каза на свой ред Станислав Георгиев, изпълнителен директор на Булсатком.

Детайлите по сделката остават конфиденциални към момента, се уточнява в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови