Синя София с протестно писмо до БНТ

OFFNews 22 октомври 2023 в 14:41 4058 3

Лилков
Проф. Вили Лилков.

Местната коалиция "Синя София" изпрати протестно писмо до БНТ, от което се разбира, че техният кандидат за кмет на столицата проф. Вили Лилков не е бил допуснат до дебат с останалите претенденти за поста - Васил Терзиев, Антон Хекимян, Ваня Григорова, Деян Николов и Ивайло Вълчев.

Според "сините" така обществената медия се намесва грубо в честното състезание за кметското място и погазва конституционното право на равнопоставеност на всички участници в надпреварата.

Ето и текстът на писмото:

Уважаеми г-н Кошлуков


Пишем Ви с молба да преразгледате решението на екипа на предаването Референдум в поверената Ви Българска национална телевизия, кандидатът за кмет на Синя София проф. Вили Лилков да не бъде допуснат до дебат с останалите претенденти за кметското място в София - Васил Терзиев, Антон Хекимян, Ваня Григорова, Деян Николов и Ивайло Вълчев.

С това решение екипът грубо се намесва в честното състезание за кметското място в столицата и погазва конституционното право на равнопоставеност на всички участници в надпреварата. Представянето на проф. Лилков до този момент недвусмислено сочи, че той и неговите предложения за управление на София предизвикват равностоен интерес у гражданите на столицата с този на изброените горе кандидати и отсъствието му би лишило софиянци от гарантираното им от конституцията право на информиран избор.

Освен това, у нас буди недоумение фактът, че поставените ограничения за участие в Референдум, които обхващат местни коалиции, са отпаднали за местната коалиция, издигнала Васил Терзиев и питаме, ако има промяна в решенията на екипа Ви и изменения на наложените правила от подписаното от всички споразумение, защо щабът на Синя София не е бил официално уведомен за това?

Изпращаме обръщението си към Вас и до щабовете на изброените кандидати, защото сме сигурни в тяхното желание да водят честна борба за доверието на софиянци, както и че няма да позволят да бъде нарушено конституционното им право на информиран избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

24.10 2023 в 14:19

Тия пък ще наричат Кошлуков "Уважаеми"!

Ма да вземат да напишат и протенстно писмо до БНР. Току-що по Националното радио имаше интервю по актуални политически теми с несравнимия комундел Валентин Вацев! Хрипти дъртакът, едвам го познах, говори пълни глупости, но най-изненадващо и смешното е, че лъже, знае, че лъже, но и се притеснява, както си дрънка, така гласчето му изтънява почти до фалцет!!!

И на това в национален ефир му викат: "плурализъм на мнения", Вацев нарече военните действия в УкраИна вяли и още не знам какви си, при условие, че от ВСУ докладваха вчера, че само при Авдиивка са свитнали над 1300 мурзилки за ден???

8005

2

ANTONIY DIMOV

22.10 2023 в 21:21

Най - подходящия и знаещ за проблемите на София от всички ! Страх ги е, че ще ги отнесе.....

14469

1

случайно прочетох

22.10 2023 в 15:38

Лилков ми е, меко казано, неприятен, но и той има право да участва в дебатите. Ще се се види колко не става за кмет на нищо.
 
X

Да помогнем на украинските деца!