Шефове от Дойче веле на спешен брифинг в София

Мая Младенова 30 септември 2013 в 22:50 14762 72

Ръководството на Дойче веле пристига в София на преговори с доскорошните си коментатори Иван Бедров и Еми Барух и след това ще даде пресконференция.

Пресконференцията ще се проведе във вторник от 13:45 до 14:45 часа в Гранд хотел София. Представители на ДВ ще "информират за позицията на германската медия за чужбина по този случай". Припомняме ви, че в петък, 27 септември, на сайта на ДВ бе обяснено, че вътрешната проверка на българските си публикации за КТБ е приключила. "В близките дни представители на ДВ, които носят програмна отговорност, ще посетят София и лично ще разговарят с двамата автори за различните възможни възгледи относно това каква трябва да бъде журналистиката и за бъдещото сътрудничество с тези автори. ДВ се стреми към решение, което удовлетворява всички участници в този разговор", пишеше в позицията на редакцията по казауса "Барух и Бедров". 

Ето и писмото от говорителя на Дойче веле, което Еми Барух публикува в своя профил във facebook.

В редица български медии се води дискусия за работата на Дойче веле (ДВ). Повод за тази дискусия е решението на ДВ временно да замрази сътрудничеството с двама автори, които работят на хонорар. Те се автори на коментари за уебсайта на ДВ на български език. Българските медии информираха обществеността за решението на ДВ и оповестиха, че не го разбират.

На пресконференция във вторник, 1. октомври от 13:45 до 14:45 часа в Гранд хотел София представители на ДВ, които носят програмна отговорност, ще информират за позицията на германската медия за чужбина по този случай.

С Вас ще разговарят:

Кристиан Грамш, директор Мултимедия-Региони

Верица Спасовска, ръководителка на програмите за Средна и Югоизточна Европа

Александър Андреев, ръководител на Българската редакция

Водещ: Орлин Спасов, Факултет по журналистика в Софийския университет и председател на фондацията „Медийна демокрация”

Ще се радваме на Вашето участие!

Сърдечни поздрави

Д-р Йоханес Хофман, говорител на Дойче веле

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!