Quantcast

Шефове от Дойче веле на спешен брифинг в София

Последна промяна на 30 септември 2013 в 22:50 12144 72

Ръководството на Дойче веле пристига в София на преговори с доскорошните си коментатори Иван Бедров и Еми Барух и след това ще даде пресконференция.

Пресконференцията ще се проведе във вторник от 13:45 до 14:45 часа в Гранд хотел София. Представители на ДВ ще "информират за позицията на германската медия за чужбина по този случай". Припомняме ви, че в петък, 27 септември, на сайта на ДВ бе обяснено, че вътрешната проверка на българските си публикации за КТБ е приключила. "В близките дни представители на ДВ, които носят програмна отговорност, ще посетят София и лично ще разговарят с двамата автори за различните възможни възгледи относно това каква трябва да бъде журналистиката и за бъдещото сътрудничество с тези автори. ДВ се стреми към решение, което удовлетворява всички участници в този разговор", пишеше в позицията на редакцията по казауса "Барух и Бедров". 

Ето и писмото от говорителя на Дойче веле, което Еми Барух публикува в своя профил във facebook.

В редица български медии се води дискусия за работата на Дойче веле (ДВ). Повод за тази дискусия е решението на ДВ временно да замрази сътрудничеството с двама автори, които работят на хонорар. Те се автори на коментари за уебсайта на ДВ на български език. Българските медии информираха обществеността за решението на ДВ и оповестиха, че не го разбират.

На пресконференция във вторник, 1. октомври от 13:45 до 14:45 часа в Гранд хотел София представители на ДВ, които носят програмна отговорност, ще информират за позицията на германската медия за чужбина по този случай.

С Вас ще разговарят:

Кристиан Грамш, директор Мултимедия-Региони

Верица Спасовска, ръководителка на програмите за Средна и Югоизточна Европа

Александър Андреев, ръководител на Българската редакция

Водещ: Орлин Спасов, Факултет по журналистика в Софийския университет и председател на фондацията „Медийна демокрация”

Ще се радваме на Вашето участие!

Сърдечни поздрави

Д-р Йоханес Хофман, говорител на Дойче веле

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.10 2013 в 16:11

Идеално го каза, наисина като лична драма, прилича ми на някое сладникаво предаване,водено от онази "море от любов" :Р

01.10 2013 в 16:00

Надявам се,че пресконференцията е минала добре и за последен път ДВ са им казали,че няма да ги върнат :Р

01.10 2013 в 15:37

дано! и дано да не се появяват други такива на тяхното място,защото все си мисля,че пр-иев скоро ще си сложи нови хора на това място.

01.10 2013 в 15:35

Какво да говорим? Сбирщина от налседници на престъпници комунисти - Александър Андреев, редактор от 1991 година, от 2008 година – главен редактор. Внук на обвинител в „Народния съд“, пратил на смърт над 2500 видни българи, елитът на българската интелигенция, зет на двама комунистически дипломати, бивш комсомолски секретар на Българското радио.
Еми Барух, кореспондент. Информация от нета: внучка на съдията Еми Барух, обвинител в “Народния съд”, пратил на смърт над 2500 видни българи, елитът на българската интелигенция.
Мирела Иванова, кореспондент. Бездарната снаха на члена на ЦК на БКП Пантелей Зарев, личен приятел на Диктатора Тодор Живков.
Любослава Русева, кореспондент. Внучка на писателя-комунист Петър Незнакомов, бивша редакторка от в. „Дума“. Втори съпруг – Боян Дамянов, личен преводач на агент Гоце /Георги Първанов/, има и сведения за обвързаността на съпруга й с Държавна сигурност.
Татяна Ваксберг, кореспондент. Дъщеря на Аркадий Ваксберг – резидент на КГБ за България по времето на Тодор Живков.

01.10 2013 в 15:34

Поканихме Еми Барух и Иван Бедров за ново сътрудничество. Те са склонни да приемат.И защо сте ги поканили? Толковали няма достойни журналисти в България, ами точно тия двамата, които не са написали и един хубав ред за страната си?

01.10 2013 в 15:28

Ще ги изслушаме и вече да се приключва с тяхната драма.

01.10 2013 в 15:21

наистина всички разбраха за уволнението на въпросните журналисти! смешна им стана историята, на мен взеха да ми писват, звучат като ощипани госпожици :)

01.10 2013 в 15:09

да,ама те твърде силно могат да мрънкат и имат шанс да се покажат и по телевизията по този повод, тъй че...., трябва явно да ги слушаме!