СЕМ строго наказа БНТ заради това, че историите на Петър Стоянович противоречат на морала

Ружа Райчева 18 март 2023 в 16:19 37732 10

Петър Стоянович

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Петър Стоянович

Тази седмица БНТ получи акт от Съвета за електронни медии, който строго наказва телевизията заради рубриката на г-н Петър Стоянович - заради това, че историите му противоречат на добрите нрави и на морала. Така е формулиран упрекът към г-н Стоянович.

Това заяви Георги Любенов по време на неговото предаване в сутрешния ефир на БНТ. На 7 март по време на заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ) стана ясно, че рубриката на историка и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ е застрашена заради "сексистка и недопустима" реплика.

"Разбира се, той лично ще го направи следващата събота, но и той, и аз, и целият ни екип, се извиняваме, ако някой се чувства засегнат, ако моралът му е засегнат, ако разбирането му за добри нрави са засегнати. Благодарим за стотиците, ако не и хиляди, реакции - отзиви, писма в и извън социалните мрежи, на колегите журналисти, въобще на тази мощна подкрепа, която всички дадохте на Петър Стоянович през седмицата", каза Любенов.

Тази сутрин редовната рубрика на Петър Стоянович отсъстваше от програмата на "Денят започва с Георги Любенов", но Любенов увери, че той остава част от предаването:

"Причината за отсъствието му е далеч по-прозаична - в момента той е в командировка в чужбина на хубаво място. Следващата събота ще има възможност да ни разкаже къде е бил. Така че уверението ни е, че следващата седмица, отново в тези редовни минути, проф. Стоянович ще е част от нашето предаване."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

9

Rossy Yordan

17.05 2023 в 18:37

Най-после един свеж полъх по БНТ и те решиха да го свалят. За когото е било “сексистка и недопустима” репликата, е човек без грам чувство за хумор, каквито впрочем са почти всички останали коментатори по БНТ. Стоят кзтукани като мумии и ръсят тъпотии, които на всички са омръзнали.

1017

8

IvoIvo

20.03 2023 в 13:27

СЕМ вече е някаква тотална пародия ми се струва...

-529

7

6екеr4о

20.03 2023 в 09:38

Тоз държавен орган, който търпи Волгин и крепи Кошлуков, примерите са доста повече, е за боклука, немедлено!

1915

6

Читателка

19.03 2023 в 18:35

Това е една измислена история за да се избегне целя бой който носи СЕМ заради Рус-Волгин, който пропагандира имраза, използва езика на омразакта, който е значително по-опасен от езика на Професора.. А е аз нямам спомен какво толкова е казал.. беше интелегентно междувремие между политическата пропаганда и отядлената розшистка агитация отвсякъде..

1007

5

TPAK

19.03 2023 в 07:49

Сигурно, че няма сестра.
За, която знаете, какво говорят всички чнгета от СЕМ.

1017

3

Ivsav

19.03 2023 в 01:43

Каква “сексистка и недопустима”?! реплика е казал Петър Стоянович? Това с морала е ала-бала, или има морал или няма. Редовно следя рубриката “Живите архиви” и никога проф. Стоянович не е бил неморален!!! БНТ ще допусне голяма грешка ако свали Петър Стоянович от екран - така предаването на Георги Любенов ще загуби най-интересната си рубрика, и съответно зрители, които я очакват с нетърпение какво ще каже проф.Стоянович!!!

1042

1

danvan

18.03 2023 в 17:29

Какво толкова е казал Стоянович, някой знае ли?