СЕМ отложи разглеждането на нова процедура за избор на шеф на БНТ

OFFNews 07 юли 2022 в 20:17 1794 0

Соня Момчилова

Снимка БГНЕС

Соня Момчилова

На заседанието си днес Съветът за електронни медии отложи разглеждането на нова процедура за избор на генерален директор на Българската национална телевизия.

Причината за това е постъпила в края на вчерашния работен ден жалба от един от кандидатите в надпреварата, прекратена на 29 юни, съобщиха от СЕМ.

„Тъй като нямахме физическото време да се запознаем и да обсъдим правните последици от тази жалба, се налага, за съжаление, да преминем към обсъждането на нова процедура на следващо заседание. Иначе, имахме идеи за конкретни параметри, за конкретни дати, за най-близки срокове, в които да започнем да приемаме молби, да ги разглеждаме и да обсъждаме варианти за максимално експедитивен подход“, заяви председателят на СЕМ Соня Момчилова, цитирана от БТА.

Против отлагането на обсъждането гласува Симона Велева, член на СЕМ. Тя коментира, че както общността, така и самият СЕМ имат интерес то да се състои.

„Въвлечени сме в юридически казус, който има нужда от известно време за обмисляне, за да можем да сме сигурни, че когато открием процедура за избор на нов генерален директор, тя ще е юридически чиста и няма да бъде компрометирана“, каза Пролет Велкова, член на СЕМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови