Quantcast

Руски оператори спряха ТВ канал след анкета за блокадата на Ленинград

Вероника Шербанова Последна промяна на 30 януари 2014 в 12:06 4666 4

ТВ канал

Руски кабелни и сателитни оператори изключиха от пакетите си независим телевизионен канал след скандал с анкета за блокадата на Ленинград.

Водещият независим канал „Дождь“ пуснал допитване до зрителите си по повод годишнината от края на нацистката блокада на Ленинград по време на Втората световна война с въпроса „Трябвало ли е да бъде предаден Ленингард, за да се запази животът на стотици хиляди хора?“.

Анкетата, пусната на 26 януари, предизвика остра критика и призиви за закриването на канала. От „Дождь“ веднага се извиниха за допитването, което обаче не спря критиките.

Собственичката на независимия канал Наталия Синдеева заяви, че доставчиците са били подтикнати да изключат „Дождь“ от пакетите си от държавни служители.

Критичните материали на канала дразнят властта и това е причината за случващото се, категорична е Синдеева.

С анкетата „Дождь“ премина моралната „червена линия“, посочи Дмитрий Песков - говорител на руския президент Владимир Путин. Въпреки това обаче въпросът за закриването и изключването на канала от пакетите на доставчиците е работа единствено на собствениците и операторите на кабелни мрежи, допълни Песков.

Изявлението на Песков беше направено в ефира на „Дождь“ с уговорката, че говори от свое име, а не като представител на руския президент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2014 в 21:36

Нормално, всички фашисти трябва да бъдат спрени

30.01 2014 в 14:54

Шербанова не Щърбанова

извинявам се за грешката.

30.01 2014 в 14:15

Бъде обективни бе майка му стара! Поне за нещата извън България, явно за тия тук всички разбраха позицията ви.

30.01 2014 в 14:12

Щърбанова, не еше извинение и не пред камерата, а тутнаха в твитера, че "щом е предизвикал толкова вълнения, ще бъде свалено запитването" и го оставиха :)
Точно това вбеси руснаците. Другото, което не казваш, че то бе качено като "проучване" ТОЧНО на датата на честването на годишнината! Да ти го кажа на простоцарски - все едно на годишнината от Баташкато клане да пуснеш подобен въпрос, не е ли било по-добре батачани да се предадат, да не участват във подготовката и обявяването на възстанието! Уф-ф-ффф чак ми се догади да напиша последните думи, дано си ме разбрала!