Руски оператори спряха ТВ канал след анкета за блокадата на Ленинград

Вероника Шербанова 30 януари 2014 в 12:06 5184 4

ТВ канал

Руски кабелни и сателитни оператори изключиха от пакетите си независим телевизионен канал след скандал с анкета за блокадата на Ленинград.

Водещият независим канал „Дождь“ пуснал допитване до зрителите си по повод годишнината от края на нацистката блокада на Ленинград по време на Втората световна война с въпроса „Трябвало ли е да бъде предаден Ленингард, за да се запази животът на стотици хиляди хора?“.

Анкетата, пусната на 26 януари, предизвика остра критика и призиви за закриването на канала. От „Дождь“ веднага се извиниха за допитването, което обаче не спря критиките.

Собственичката на независимия канал Наталия Синдеева заяви, че доставчиците са били подтикнати да изключат „Дождь“ от пакетите си от държавни служители.

Критичните материали на канала дразнят властта и това е причината за случващото се, категорична е Синдеева.

С анкетата „Дождь“ премина моралната „червена линия“, посочи Дмитрий Песков - говорител на руския президент Владимир Путин. Въпреки това обаче въпросът за закриването и изключването на канала от пакетите на доставчиците е работа единствено на собствениците и операторите на кабелни мрежи, допълни Песков.

Изявлението на Песков беше направено в ефира на „Дождь“ с уговорката, че говори от свое име, а не като представител на руския президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!