Радио София с нови водещи и нови предавания

OFFNews 16 септември 2020 в 16:07 4952 1

Снимка БНР

Обновена концепция, водещи и предавания представи Радио София на специално събитие в Градската градина на столицата. Новините обяви новият директор на столичната програма на БНР Ива Дойчинова.

Екипът планира посредством мобилно студио да отразява актуалните теми на града от горещите им точки. 

„Обичаният от всички DJ Мартен ще продължава да води и в новия сутрешния блок „Събуди се, София“, вече с нов начален час в 7.00, редувайки се с добре познатия глас от ефира на Константин Лавсов.

Тръгва ново предаване - „Куиз София“. Всяка седмица между понеделник и четвъртък от 17.00 до 18.00 часа ще има квалификации по теми, а в петък след 19.00 часа е големият финал, където отбор от слушателите ще се среща с отбор от известни хора.

Певицата Прея всяка сряда от 18.30 часа ще поздравява слушателите с „Добър вечер, София“ и справедливо ще съди измерването на трафика в градско състезание, където по общ маршрут ще се надпреварваме с ролери, тротинетки, автомобили и градски транспорт, разказа Ива Дойчинова. Прея изпява и новите сигнали на Радио София.

Понеделник вечер е запазена за друг любим глас от музикалната сцена - Боби Иванчев от дует „Авеню“ влиза в ролята на радио водещ. В началото на седмицата, той ще води новата линия „Късното шоу със …“ от 20.00 до 23.00 часа, което всяка делнична вечер ще бъде с различен водещ и акцент.

За ценителите на духовните измерения, новите будители и вдъхновението всеки ден ще разказва Ива Дойчинова всеки петък в „Радиокафе“.

По време на церемонията, програмният директор на БНР Поля Станчева разказа спомен от времето, когато е получена честота за радио София от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николай Василев, който беше гост на церемонията. Той също пожела успех на новия екип на столичното радио.

Изпълнителният директор Евелина Андреева представи резултати от анкета сред слушателите в София относно профила на градско радио. 76 % от анкетираните предпочитат поп и рок музика от 80-те години и разговори за култура. 50% биха желали да слушат за туризъм и информационни технологии. 79 % харесват водещи с чувство за хумор, а 59 % със собствено мнение.

„Сигурен съм, че този екип ще направи едно истинско софийско радио. С новата програмна схема, с новата музиката, която ще звучи по Радио София, вярвам, че ще направите едно невероятно столично радио. Искрено Ви желая успех и на добър час.“ С тези думи генералният директор на БНР Андон Балтаков се обърна към екипа, гостите и слушателите на Радио София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews