Прокопиев: 10 години ме репресираха, искаха да унищожат Капитал и Дневник

OFFNews 26 юли 2021 в 09:07 12565 3

Снимка БТА

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бизнесменът и издател на двете медии Иво Прокопиев.

Миналата седмица той изпрати публично писмо до председателя на ДПС Мустафа Карадайъ след като бе атакуван от партията му в Народното събрание. От движението настояваха към комисията, разследваща безобразията на Росенец, където е летният сарай на Ахмед Доган, да се включи и проверка срещу Прокопиев за неговата къща в местността Буджака.

„Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, допълни издателят.

Той посочи, че е реагирал, защото смятал, че от "една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, би трябвало да има само подкрепа".

"Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алианса на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДПС а не такава груба атака и с лъжи и манипулации”, категоричен бе той.

По думите му когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място.

„В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

3

kokoten

26.07 2021 в 10:16

Жалиш,не жалиш,Простака-Пожарникар лека-полека се е запътил към затвора(може да идеш с него и да го заместиш с твоята трътка),а И.Прокопиев ще си гледа спокойно бизнеса и,сещайки се,за Мутрягата и боклука около него,ще потрива доволно ръце...Саше,не разбра ли,че прост,тъп и неграмотен човек не може да просперира даже в България(това се отнася и за теб в не малка степен)