Програма Христо Ботев на БНР премина на летен режим заради трима болни от коронавирус

OFFNews 05 юли 2020 в 08:15 5566 1

Снимка БГНЕС

Програма Христо Ботев на БНР влиза в лятна схема на работа с месец по-рано от обичайното, тъй като в екипа има трима болни от коронавирус, двама от които са в болница. Това заяви Митко Новков, новият директор на програма „Христо Ботев“ пред радио предаването „Мрежата“.

Единствената цел предаванията да влязат по-рано в лятна схема е да бъден запазено здравето на останалите колеги, а не е свързана с промени, които ще доведат до трайното им спиране и в новия сезон, каза той.

„Повод за тревога има, но нейната прицеленост изпуска мишената. Тревогата трябва да е насочена към това, че имаше опасност да пламне цялата програма, а оттам и цялото радио. Нали си представяте, какво би станало, ако програма „Христо Ботев“ се превърне в клъстър или огнище на коронавирус. Това е причината да се премине в много спешен порядък в тази лятна схема. Всички останали предположения, че предавания ще бъдат изчистени, че програмата ще загуби културния си характер, това ме учудва много, смаян съм направо от тях. Ние сме много по-склонни да отваряме вратите на чудовищата във всичките им проявления, вместо да отворим вратите на надеждата. Това е много интересно, ние всички сме по някакъв начин съвременни Пандори. Отворила Пандора онова ковчеже и точно преди да излети надеждата, го затваря“, добави Новков.

Според новия директор "Христо Ботев" е единствената програма в българския ефир за култура, образование, наука и социални проблеми и тази уникална характеристика на програмата трябвало да се засили.

"Ще положа всякакви сили и енергия в това програма „Христо Ботев“ да стане още повече културното българско място и да бъде припознавана като такова и от хората, които правят днешната българска култура. Но за тези два месеца, които предстоят до септември, промените в програмата трябва да са готови. Аз имам конкретни идеи, които именно през тези два месеца имам намерение да предложа, за да не звучим на моменти като „лайфстайл“ радио, а като културната програма на БНР“, добави Новков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови