Поредна подигравка с парламентарните репортери, този път в бюджетна комисия

Йорданка Веселинова 17 декември 2023 в 15:27 2450 1

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Заседанието на ресорната комисия

Народното събрание отново се подигра с журналистите, които го отразяват. 

Този път действието се развива по време на извънредното неделно заседание на бюджетната комисия. Членовете ѝ днес се събраха, за да приемат на второ четене план-сметката на държавата за 2024 г.

Докладът за второ четене по законопроекта е 698 страници, в които е залегнала цялата политика на държавата за догодина, бюджети на министерства, ведомства, общини, приходна и разходна част, тригодишна бюджетна прогноза. Всичко това е с цифри за милиони, които журналистите, разбираемо, не знаят наизуст. Заради това е нужен и въпросният доклад от почти 700 страници, които депутатите гласуват параграф по параграф.

Без него ориентирането в текстовете на практика е невъзможно. Дебат по всеки текст няма, а единственото което се чува е докладването на параграфа и гласовете "за", "против" и "въздържал се".

Вече почти два часа и половина след началото на заседанието докладът не е качен на сайта на парламента. Той не бе и раздаден на журналистите, въпреки молбите към сътрудниците и членовете на комисията. Аргументът - "принтерът се счупи". Доклад обаче има за народните представители, разбираемо. На всички други ни бе казано "оправяйте се".

Така обаче задължението на медиите -  да представят обективно информация за гласуваното в зала, е неизпълнимо. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

17.12 2023 в 20:34

Ало, медии. Какво го търпите това и се оплаквайте. Ясно, че има номенклатурчици бол, ама вие не сте такива - айде, организирайте се - спрете да ги отрозявате докато не изпълнят исканията ви.

Ако не се сплотите значи е ок за вас това държание. Депутатите имат нула инициатива и причина да ви чуят. Направете нещо.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика