Подкрепа от Lidl за медийни и журналистически проекти

OFFNews 26 октомври 2023 в 18:09 1633 0

Ти и Lidl за нашето утре

Снимка corporate.lidl.bg

Подкрепа за медии и журналисти с инициативата Ти и Lidl за нашето утре

Инициативата "Ти и Lidl за нашето утре" - чрез новата категория на конкурса #BeVocal - ще осигури подкрепа за медийни и индивидуални журналистически проекти, които стимулират социална промяна, борят се с дезинформацията и фалшивите новини и създават съдържание по социално значими теми. 

Във фокуса на инициативата са и социално значимите теми, които често не получават достатъчно финансиране или внимание, като например: образованието, науката, екологията, културата, дарителството и добрите корпоративни практики.

„Ти и Lidl за по-добър живот" се провежда от 2017 година насам в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. В първите пет издания компанията финансира с общ фонд от 915 000 лева 119 вдъхновяващи граждански проекта. През 2023 г. инициативата се трансформира в „Ти и Lidl за нашето утре". Целта е тя да бъде синхронизирана с усилията на Лидл България в областта на устойчивото развитие на глобално ниво, както и да бъде адаптирана към съвременните нужди на обществото ни. Като партньор към инициативата се присъединява и Асоциацията на европейските журналисти – България.

Конкурсът за кандидатстване е отворен от 18 септември до 28 октомври 2023 г. включително.

Повече информация за конкурса, общите условия, изискванията за кандидатстване и формуляр можете да откриете ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!