Почина журналистът Божан Петров

OFFNews Последна промяна на 30 април 2021 в 12:49 5061 0

Внезапно ни напусна Божан Петров, съобщиха от БНР

Обичан от колегите заради чувството му за хумор и забавно отношение към света. Божан работи в БНР от 2000 година. Всяка събота слушателите очакваха неговия „Отечествен радиопреглед“ и коментари в предаванията „Деконструкция“ и „Политически НЕкоректно“.

В последния от тях той каза:

„Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно словоизлияние. Настъпи часът, когато ние, клетите рожби на Отечественото, отново ще вземем съдбата в собствените си ръце. Това почти винаги има тъжни последици, но все пак е добре, че от време на време ни се дава тази възможност. Гласувайки, преобладаващата част от гласоподавателите ще накаже всички останали, а заедно с това и себе си за следващите четири години, но именно в това, душици, се съдържа магията и очарованието на българската демокрация. Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои!“.

Така Божан Петров обясняваше политическата действителност и български нрави и във филмите, за които написа сценарии в последните години. Ценителите на киното го познават и като сценарист на игралния филм „Летовници“.

Сбогом, Божане. Мир на духа ти!, написаха колегите му от Националното радио.

Екипът на OFFNews поднася съболезнованията си на близките му!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови