Пиар агенции предлагат помощ на кабинета в борбата с пандемията

Мая Младенова 05 ноември 2021 в 09:23 1694 0

Българската асоциация на пиар агенциите (БАПРА) предложи експертна помощ на властите, за да подобрят комуникацията с гражданите по време на пандемията.

Асоциацията апелира управляващите кризата институции да вземат спешни мерки, да проведат консултации с експерти и да предприемат действия за подобряване на комуникацията.

"Ние сме изключително загрижени за начина, по който комуникационно се управлява COVID кризата в България. Загрижеността ни идва от факта, че неподходящите послания и политическото избягване на адекватни мерки се отразяват не само на нашия бизнес, на бизнес климата като цяло в България, но и на здравето и живота на българските граждани", пишат от асоциацията.

Те посочват, че всички световни лидери и правителства са насочили огромни усилия в комуникации за управление на тази криза – разяснителни кампании за налаганите ограничителни мерки, разяснителни кампании за ползите и рисковете от ваксините. Благодарение на това светът постепенно започва да излиза от това бедствие, като в повечето европейски страни ваксинационният обхват позволява да се върнат към нормалния си живот.

България може би е единствената европейска страна, в която няма адекватна комуникация – както при управление на кризата, така и разяснителна за ваксините. За съжаление резултатите са най-нисък ваксинационен обхват и най-голяма смъртност, посочват пиар специалистите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!