Отстраненият шеф на радиото ще обжалва решението в съда (видео)

OFFNews 17 октомври 2019 в 17:54 6436 0

Снимка OFFNews

Светослав Костов

Отстраненият по-рано днес от Съвета за електронни медии (СЕМ) генерален директор на БНР Светослав Костов обяви, че "естествено" ще обжалва решението на регулатора в съда.

Той даде брифинг в сградата на радиото два часа след решението на СЕМ.

"СЕМ или е над законите в България, или цели дестабилизацията на радиото", добави Костов.

Адв. Николай Кунев, който е изготвил становището на генералния директор на СЕМ, коментира, че на база на едно наказателно постановление СЕМ днес е констатирал груби и системни нарушения при управлението на радиото. Колкото до нарушеното право на информация, той посочи, че дори в петте часа на 13 септември, новините на "Хоризонт" са излъчвани по т.нар. РРС-та. Затова не можело да се твърди, че правото на информация не е било гарантирано. Не може да се говори и за лично нарушение на г-н Костов, тъй като не е установена знание или връзка на г-н Костов със спирането на "Хоризонт", добави адвокатът.

За временен управляващ на БНР Съветът за електронни медии днес назначи Антон Митов, който е директор на архива на радиото.

Костов не пропусна и да цитира два "компромата" за наследника си Митов. След зададен въпрос от журналист на агенция "ПИК" за лични факти в биографията на и.д.-то, които OFFNews не е имал възможността да провери, Светослав Костов потвърди на брифинга тези твърдения. 

"Върху мен натиск никой не е упражнявал и го казвам най-отговорно", заяви отново Светослав Костов.

"Имам своята информация защо спря радиото. Но докато не се произнесе прокуратурата, няма да я коментирам", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови