Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Още авторски дружества подкрепиха "Музикаутор" в спора им с БНР

OFFNews 10 февруари 2017 в 12:29 3457 6

В офиса на Музикаутор продължават да се получават писма от авторски дружества от Европа и света в подкрепа на действията на сдружението на автори и композитори в казуса му с БНР.

След като американското BMI и английското PRS for Music вече заявиха подкрепата си, към тях се присъединиха AEPI – Гърция, AKKA LAA – Латвия, ASCAP – САЩ, EAU – Естония, HDS/ZAMP – Хърватска, MESAM – Турция, OSA – Чехия, SOZA – Словакия, UCMR-ADA – Румъния, ZAiKS – Полша, и ZAMP – Македония. Членове на тези дружества за колективно управление на права са общо над 1 500 000 композитори, текстописци и музикални издатели.

В писмата си организациите посочват, че представляваният от тях репертоар се използва в различни точки на света и че за тях изградената международна авторско-правна система е от съществено значение в страните, в които авторските права са обект на защита.

Дружествата подчертават, че музиката е неразделна част от програмите на радиата. Затова те очакват всички ползватели на техния репертоар в България да спазват стриктно законите и лицензионните условия на Музикаутор. В писмата си посочват още, че Музикаутор е единствената оторизираната организация в България, която има право да предлага техния репертоар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9026

6

camelasign2

10.02 2017 в 17:17

Дали съответните организации са наясно, че мюзиктор изплаща стотинки на българските автори?

42249

4

Denis Rizanov

10.02 2017 в 14:10

По принцип "Музик-ТОР" няма ПРОДУКТ. Нямат и "павачки" Те просто искат кинти! Сега, тук и веднага! Искат много кинти. Искат да увеличат ТРОЙНО отчисленията, които прави радиото с едничкия довод, че... плащаните пари са малко.
А това какво ще пуска радиото хич не ги е.е.

Два са основните моменти. Те не искат определена сума, а ПРОЦЕНТ ОТ ПРИХОДИТЕ. Като за общественото държавно радио за приходи броят и цебевата помощ, която то получава от бюджета.
И вторият основен момент е, че разходите на тунеядците от този " Музик-ТОР" също са... процент от събраните средства.
)))))

7930

3

jkljkl123

10.02 2017 в 13:35

Т.е. искат да накарат насила някой да им купи 'продукта' ли?

Аз не виждам кой знае какъв спор. Музик-ТОР искат да си продадат певачките , радиото казва че са парите са много и не иска да ги купи. Какво недоволстват Музик-ТОР

10372

2

elbarbudo

10.02 2017 в 13:09

В редакцията искат да са коректни, ама нямат желание...

42249

1

Denis Rizanov

10.02 2017 в 12:55

Да си таковат онаковата!
Тея всичките "подкрепящи" нямат абсолютно никакво отношение към спора в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
Ако в редакцията искате да се обективни и КОРЕКТНИ КЪМ СВОИТЕ ЧИТАТЕЛИ ще е редно да пуснете с по 1-2 абзаца в няколко поредни "статии" как е решен този въпрос, предизвикал спора, в "развитите" и "демократични" и не толкова демократични държави. Просто е.
 
X

Да помогнем на украинските деца!