Огнян Донев и Светлана Джамджиева създават две нови медии

Мая Младенова Последна промяна на 14 февруари 2014 в 12:29 13326 18

Светлана Джамджиева и Огнян Донев
Светлана Джамджиева и Огнян Донев

Бившият главен редактор на "Труд" Светлана Дажмджиева и бившият собственик на медията и шеф на "Софарма" Огнян Донев обявиха, че създават две нови медии - интернет сайт и списание.

Информация за това се носеше от известно време в гилдията, а днес бе официално обявена в съобщение до пресата.

Донев, който е и председател на КРИБ (Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България), ще е издател, а Джамджиева - главен редактор на информационно-аналитичен сайт и месечно политическо списание. Медиите ще носят едно и също име, като сайтът ще тръгне на 1 март, а списанието ще се появи на пазара няколко дни по-късно.

„Това ще са медии за хора, които искат да правят нормална, истинска журналистика. Той ще е отворен – и за колеги, които се чувстват цензурирани в собствените си медии, и за читатели, които търсят нещо различно. Различно от онова, което ни отреди последно място в класацията за свобода на словото. Екипът, който събрахме, е страхотно професионален и има най-важното условие за успех – свободен е”, коментира Светлана Джамджиева. Пред OFFNews тя добави, че сред журналистите, които е привлякла в екипа си, са бившият кореспондент на "Труд" в Брюксел Веселин Желев, публицистът Иван Бедров и бившият заместник-главен редактор на "Труд" Мила Аврамова. Към сайта и списанието ще се присъединят хора от поне 4 медии, главно от пресата. "Появиха се коментари, че колеги идват при нас заради високи заплати. За съжаление нямаме много пари, обещала съм им единствено свобода", каза Светлана Джамджиева.

„Вярвам, че в България има място за интелигентна журналистика. Заложих на хора, с които съм работил и мисля, че това ще е един успешен проект”, коментира и издателят Огнян Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2014 в 17:42

До Дени Милушева:


И на кое си доволна на безпристрастната журналистика, която ще се прави или това, че ще лъскат имиджа да не казвам на кой фалирал олигарх. Изобщо няма смисъл да започват да се занимават, какви ще бъдат рубриките : "Да откраднем българският гражданин, като му вдигнем цената на лекарствата" или "Да водим чиста и безпристрастна журналистика като КК и да се уповаваме на предположения и догатки, само и само да правим черен ПР."

14.02 2014 в 17:41

Щом олигарх стои зад медия, значи е повече от ясно за каква обективност става дума?! Да видим чии интереси ще защитава?!

14.02 2014 в 17:41

Ампулата с нови медии! Свобода на словото или реклама на фармата?! Човекът, който ни прибира парите от скъпите лекарства, къде все ги няма ли че ни чете морал?! Интересни явления се създават в родната следкомунистическа реалност - поредната номеклатура, станала милиардер с "честен" бизнес, сега ще сипе като манна небесна върху нас истината!

14.02 2014 в 17:39

О това ще бъдат най-безпристрастните медии, ако се вземе в предвид кой журналист ще пише там Г-н Бедров, който е известен с коментарите си със съчинителен характер, мога да ви поздравя, че с изборът си на него, ни доказвате чий интереси ще обслужвате и на кого ще правите ПР. Горко на хората, които ще четат тези медии и къде щ
е се продават?

14.02 2014 в 17:36

Айде стига бе! Оше един олигарх с медия! Всъщност този ще помага на онзи с червените бузки в съвместната им борба за власт! А тази борба не е спирала от Прехода насам! След, като източиха Общинска банка Донев и компания направиха своите имеприи и започна голямото точене от народа. Явно не му стига, че си продава илачите на тройно по-високи цени у нас, отколкото в чужбина, и че упражнява тотален монопол на пазара на лекарства, ами сега и нови медии! Нови медии със стари лица! Приятели на кръга Капитал и бившите ВАЦ-овски вестници, които Донев успя да фалира!

14.02 2014 в 17:30

Охлюв,логика,логика!Трудно ли ти е?СУ вече не е окупиран,побързай,има още места при първокурсниците!

14.02 2014 в 17:27

Донев нали си има медии - Труд и 24 часа, какво са?! А, да те бяха прехвърлени съвсем фиктивно на Гочева, колко удобно, която иначе уредиха в бизнеса с ВЕИ. Явно новите медии, които ще прави и ще са без участието на доскорошния му съдружник Пъпката целят да убедят хората, че ще са обективна, а Павлов както знаем бе разследван за шантаж на магистрати чрез медиите си, има и запаси на това, но кихна съответната сума на Филчев и всичко се потули. Същата история и с обвиненията в пране на пари към двамата с Донев, платиха си на правилните хора и така... Та точно тоя ли олигарх ще ни чете морал чрез медиите си?! Поредният!

14.02 2014 в 17:25

Донев успя да съсипе Труд и 24 часа и сега ще се пробва на чисто, с нов сайт и списание. Мисля, че ще има същия успех, както с ВАЦ-овите медии. Ама щом има пари, да троши :)

14.02 2014 в 17:08

09, къде видя да споменавам Джамджиева бе, ждрольо? Или вас, герберастите само да лаете, без да четете? Имаш ли какво да добавиш по същество към факта, че Донев беше размазан по време на тиквеното управление или ще ми повтаряш брътвежите си за Кутев?

14.02 2014 в 16:43

До 08 Охлюв,че и гол,като ония,дето им викат плужек.Изкачат,дето не ги очакваш.Откога хора с доказан професионализъм ката Светлана Джамджиева,желаейки да говори обективно и свободно,я свързваш с ГЕРБ?Кутев ще ти отреже надницата за внушението,че може да се вярва само на герберите,чиято политика е била винаги открита за хората без кукловоди и коалиции!