Нова тв се премести в нов дом (галерия)

OFFNews 01 февруари 2023 в 10:04 18424 1

Нова сграда на Нова телевизия

Снимка NOVA

Новата сграда

Нова телевизия и медиите от групата Нова Броудкастинг се преместиха в нова сграда, оборудвана с модерен студиен комплекс на площ от 17 000 кв.м.

Сградата се намира в близост до летище София. В същия район бе и досегашното седалище на медийната група.

Това е първата и единствена по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България, съобщават от Нова Броудкастинг. Пет телевизионни студиа, четири радио студиа, просторни апаратни, монтажни и изцяло нов нюзрум, създаден по световните медийни стандарти, осигуряват първокласно медийно изживяване, отговарящо на лидерската позиция на компанията и очакванията на аудиторията.

Снимки: NOVA

„Благодаря на всички колеги, с които работихме по тази мащабна трансформация. В новата сграда обединихме всички медии - телевизии, дигитални платформи, радиа, вестници. Инвестиция с такъв размер потвърждава сериозния ангажимент на Юнайтед Груп в България. Капацитетът на новия студиен комплекс няма аналог на българския медиен пазар и разкрива огромни възможности пред всички нас. Това ни позволява да бъдем още по-креативни и да създаваме въздействащо съдържание с най-модерните технологии. Движещата ни сила е винаги да предлагаме висок стандарт и да даваме повече на българската аудитория“, коментира Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Стефана Здравкова

Проектът е емблематичен за медийната група и предоставя пространство за творческа работа от ново поколение. Още при влизане в комплекса, мултифункционален екран с внушителни размери (130 кв. м.) осигурява интерактивно преживяване. През декември миналата година новата сграда на компанията бе обявена за бизнес сграда за 2022 година. Най-високото отличие в категория „Корпоративни сгради“ бе връчено по време на церемонията на ежегодния национален конкурс „Сграда на годината“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови