Нападнаха журналист от Червен бряг пред дома му

OFFNews 11 май 2018 в 12:24 10426 0

Христо Гешов

Журналистът Христо Гешов е бил нападнат снощи пред дома си в Червен Бряг. За това съобщи той в личния си Фейсбук профил. Гешов е подложен на системен тормоз заради работата си, като разработките му често са срещу местната власт.

"Тази вечер, прибирайки се късно в семейната ни къща в Червен бряг, бях нападнат от неизвестен мъж, които ми нанесе няколко удара с крак в областта на корема и гърба", написа във Фейсбук журналистът.

От април 2017-та той е част от екипа на сайта „За истината“ и автор на онлайн предаването „На прицел“.

„Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг“, написа Гешов в профила си във Фейсбук.

Освен физическото нападене, тормозът над Гешов е и психически. Срещу него има подадени над 100 жалби в полицията. Журналистът твърди, че са уволнявани и общински служители, които са споделяли негови публикации в социалната мрежа, пише "Mediapool". В отворено писмо той разказва още, че са принуждавали майка му да напусне детската ясла, в която работи като "помощник – кухня" и да си затваря устата за нередности в детското заведение.

Христо Гешов е внесъл жалба за нападението в прокуратурата и в полицията, като сега тепърва предстои проверка за това кои са извършителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови