Минеков иска СЕМ да потърси отговорност на Кошлуков за предизборната кампания

OFFNews 11 август 2021 в 16:55 3323 0

Проф. Велислав Минеков

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков поднови битката си срещу генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, като поиска от СЕМ да му потърси отговорност за отразяването на предизборната кампания за парламентарния вот, който се проведе на 11 юли.

Минеков е изпратил писмо до СЕМ. Този път поводът е докладът на ОССЕ и позицията на международната правозащитна организация "Репортери без граници", в които се отправят остри критики срещу БНТ. 

"По БНТ1, в сутрешния и вечерния праймтайм, всички участници получиха общо 28 минути, които бяха насочени предимно към ГЕРБ (17 минути), предимно в положителен тон", се казва в доклада на ОССЕ в частта, посветен на медийното отразяване на предизборната кампания.

В тази връзка Минеков настоява Съветът за електронни медии да излезе с аргументирано становище и да потърси отговорност от генералния директор на БНТ.

Министърът влезе в задочен конфликт с Емил Кошлуков още по време на предизборната кампания, когато го разкритикува, че БНТ е прекъснала редовната си програма, за да излъчи партиен брифинг на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови