Месец на мистерии по Viasat History

OFFNews 01 март 2019 в 00:26 3637 0

Снимка DRG

Този месец Viasat History представя три уникални филма, които разкриват някои от най-големите загадки в историята: "Психарско корабокрушение", "Жената в железния ковчег" и "Невидимият град на Рим".

"Психарско корабокрушение" с оригинално заглавие Shipwreck Psycho ще бъде излъчен на 7 март, в 21:55.

Филмът ни връща към 1629 г., когато холандският кораб "Батавия" се разбира в коралов риф до западноавстралийското крайбрежие с 360 пътници и екипаж на борда. Оказва се обаче, че корабокрушението е най-малкият им проблем. Събитията се развиват като в "Повелителят на мухите".

Аптекарят Йеронимус Корнелиус - всемогъщ лидер с обаянието на водач на култ, създава свят на анархия и насилие, доминиран от игри на власт, сексуални роби, хедонизъм и лудост. Оцелелите се обръщат един срещу друг и 120 човека са кръвожадно убити в рамките на три жестоки месеца. В наши дни екип от експерти по съдебна медицина предприемат мисия да разкрият какво се е случило и най-вече защо, изкопавайки скелети на жертви в търсене на улики. Пътуването им ги отвежда в Холандия, където е започнало всичко, за да проникнат в ума на убиеца и да разкрият дали наистина е бил психопат.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови