Мария Ванкова става репортер на годината на bTV

OFFNews 19 ноември 2018 в 12:43 4506 0

Снимка bTV

Мария Ванкова

Мария Ванкова стана репортер на годината в годишните награди на bTV Новините, които се провеждат за 14 поредна година.

На 18 ноември екипът на редакцията отбеляза 18-ия си рожден ден и отличи още кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на годината, с признание за висок професионализъм и отдаденост на журналистическата работа. 

Мария Ванкова получи наградата, присъдена от колегите ѝ, след отразяването на продължилите повече от половин година протести на майките на деца с увреждания, осветляването на съмнения за злоупотреби със социални помощи, разследването за кибер ножа за лечение на онкоболни, който не работи, а държавата е платила милиони за него, и други. 

„Изключителна радост е за мен, че в година, изпълнена с много важни събития, Репортер на годината отива при човек в ресор здравеопазване и социални теми. Това показва, че тези теми и хората, които засягат, са във фокуса на общественото внимание. В личен план тази награда идва точно 10 години след като прекрачих прага на нюзрума на bTV като стажант и е признание за това, че съм на правилния за мен път,“ сподели Ванкова.

Наградените за 2018 г. Снимка: bTV

За кореспондент на годината за втора поредна година bTV отличи Маргарита Стефанова от Врацa.

За оператор на годината бе отличен Любен Кацаров. Продуцент на годината стана Веселина Петракиева, а монтажист на годината на bTV за втора поредна година е Калояна Климентова.

В момента bTV работи по ново високотехнологично студио, което скоро трябва да влезе в експлоатация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови