Лявото списание A-specto спира да излиза

OFFNews 26 юни 2018 в 19:54 12855 2

Корицата на първия брой на A-specto от 2014 г.

Лявото политическо списание A-specto спира да излиза. Следващия месец ще излезе последният брой на изданието.

Новината съобщи журналистът от БНР Петър Волгин, който е част от редакционния екип на A-specto.

Първият брой на списанието излезе през март 2014 г. Досега то беше месечно издание, с главен редактор Калина Андролова и издател "Урманов" ЕООД.

Сред създателите на A-specto през 2014 г. беше и Иво Христов, който в момента е началник на кабинета на президента Радев.

От страниците си A-specto често "воюваше" с "неолиберализма", " дясната гледна точка" и "американския хегемон" .

Ето какво написа Волгин в личния си Facebook профил:

"Скъпи приятели, през месец юли ще излезе последният брой на списание A-specto. През всичкото време на своето съществуване списанието се ръководеше от една основна идея - да се противопоставя на господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света. Смятахме и продължаваме да смятаме, че няма по-лошо нещо от еднополюсния свят, че наличието на един-единствен хегемон, колкото и "цивилизован" да ни се представя той, е нещо много лошо. Че това състояние трябва да бъде променено.

Дано не ви прозвучи нескромно, но смятам, че за малко повече от четири години успяхме да убедим много хора, че е възможен и един друг свят. Свят, в който американският хегемон може да бъде подлаган на критика. Сега сигурно разбирате кой имаше най-голям интерес от края на A-specto.... В крайна сметка обаче не са толкова важни усилията на едно посолство. Много по-важното е, че в България вече има критична маса хора, които са склонни да се съпротивляват на диктата на посолството.

Така че A-specto изпълни мисията си. Основна роля за това изигра главната редакторка Калина Андролова. Без нейните упоритост и талант A-specto нямаше да направи такъв пробив в българската публичност. Тя събра и ръководеше хората, които направиха такова чудесно списание. Горд съм, че бях част от този екип! Беше страхотно преживяване!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

27.06 2018 в 16:54

Мда. Сега някой сигурно се чуди, защо мнението му е изтрито:) Зер неговото е правилно - той е искал всичко на всичко, да бъде изтрито завинаги чуждото.

10372

3

elbarbudo

27.06 2018 в 11:45

Руските подлоги да се махат. Искаме си американските такива!
 
X

Да помогнем на украинските деца!