Кузман Илиев и Владимир Сиркаров ще водят публицистично предаване по Нова

OFFNews 19 октомври 2018 в 19:26 11840 2

Снимка Нова тв

Владимир Сиркаров (л) и Кузман Илиев

Ново публицистично предаване тръгва по Нова телевизия от 5 ноември. Негови водещи са журналистите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. То ще се казва „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ и ще се излъчва след емисията в 16 ч. Предаването ще прави анализ на актуалните теми, преки включвания и задълбочени дискусии.

„Първият коментар след новините е изключително важен. Затова ще разчитаме на Кузман и Владимир, които са познати на телевизионната аудитория със сериозни познания върху политическите и икономическите процеси. Умеят ясно и аргументирано да представят обективен прочит на събитията в България и по света“, коментира Вяра Анкова, генерален директор „Информация“ в Нова Броудкастинг груп.

„Колкото и да са добри едни новини, те дават информация. За да ни е полезна тя, имаме нужда от анализ за свързване на точките между събитията. Това ще правим ние – по важните теми ще каним точните гости с горещите коментари. Целта ни е да сме в полза на зрителя. Това е нашата мисия като журналисти“, поясняват Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

През последните 7 години телевизионният тандем трупа журналистически опит в телевизиите „Европа“, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR. Там те са съавтори и водещи на предаванията „Плюс-Минус“, „Boom & Bust“ и „Денят ON AIR“. В момента са докторанти в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, Катедра Финанси и кредит. Съоснователи са на института Brain Workshop Institute.

През 2018 година Кузман Илиев е отличен с наградата „Свети Влас“ за журналистически постижения. Има придобита магистърска степен по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция.

Владимир Сиркаров е част от авторския колектив на учебника по финанси и инвестиции „Бизнес оценяване“ (изд. Фабер).

Този месец Нова привлече и друг кадър на Bulgaria ON AIR - журналистката Мартина Ганчева. От тази седмица тя ще води неделните издания на сутрешното предаване "Събуди се". Досега негови водещи бяха Мира Иванова и Лора Крумова. Крумова в момента е в отпуск по майчинство, а Мира Иванова остава водещ на съботното "Събуди се".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

1

newfoundland

19.10 2018 в 21:28

Тези двамата последно бяха в ТВ Европа, където водеха предаването "Умножено/Делено" :)