КТБ: Не сме купили bTV, нямаме нито една медия

Мая Младенова 11 септември 2013 в 13:26 15934 126

Корпоративна търговска банка (КТБ) Снимка: Сергей Антонов
Корпоративна търговска банка (КТБ) Снимка: Сергей Антонов

 

Корпоративна търговска банка не е купила bTV, обявиха от финансовата институция. Банката опроверга разпространяваните в различни медии информации, че бизнесменът Красимир Гергов е продал миноритарния си дял акции на КТБ заради дългове.

В отговор на запитване на OFFNews, Корпоративна търговска банка изпрати следния отговор:

КТБ АД не притежава нито чрез свое дружество, нито директно проценти от собствеността на бТВ, както и на нито една друга медия.

Корпоративна търговска банка АД не упражнява дейности извън регламентираните по Закона за кредитните институции.

Слуховете за смяна на собственика на най-гледаната телевизия коментира във Фейсбук профила си и журналистката Миролюба Бенатова. Същата вълна от слухове праща самата Бенатова в конкурента Нова телевизия.

„Дезинформация за несъществуваща смяна на собствеността на бТВ, разпространена умишлено, цели да настрои протестиращите срещу медията, да пречи на отразяването на протеста и да нагнети напрежение. Този ефект е най-желан за управляващите. Помислете и не се поддавайте толкова лесно на провокации“, пише водещата на криминалното предаване "Хрътките" в профила си.

С КТБ е свързано финансирането на друга голяма телевизия - TV7, на новинарския канал NEWS7, както и на вестниците от Нова българска медийна група ("Монитор", "Телеграф", "Политика" и др.) и други печатни и интернет издания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!