Кабинетът обяви 7 юли за празник на пиарите

OFFNews Последна промяна на 04 март 2020 в 14:16 4407 1

Датата 7 юли става професионален празник на специалистите по връзки с обществеността, реши днес правителството по предложение на министъра на културата.

Денят ще се отбелязва на датата, на която през 2005 г. представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободите специалисти, се събират и обединяват около един Етичен кодекс. Този документ се превръща в основата на обединяването на целия сектор, както и на създаването на основните правила, препоръчителни за професионалната дейност на специалисти и компании, уточняват от правителствената информационна служба..

Проектът на решение е изготвен във връзка с постъпило предложение в Министерството на културата от представители на браншовите организации в пиар сектора: Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на пиар агенциите; Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, Европейската асоциация на комуникационните директори, Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти.

Секторът на пиар специалистите у нас се развива изключително динамично. Като признак на устойчиво развитие на целия бранш е факта, че вече в 10 български университета се преподават различни форми на комуникации, а броят на работещите в сектора надхвърля 20 000, добавят от МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2811

1

zuljin

04.03 2020 в 20:49

Е, нормално, то престъпния ви МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКИ кабинет без пиарите няма как да съществува. Това са ви най-ценните кадри в ГЕРБ!