Искра Ангелова: С 'Нощни птици' не се отказваме. Ще излъчваме онлайн, търсим си телевизия

Мая Младенова Последна промяна на 04 ноември 2019 в 12:33 3645 1

Снимка Личен архив

С наградата на СБЖ

Предаването "Нощни птици" ще продължи, не се отказваме, обяви пред OFFNews водещата Искра Ангелова, след като получи тазгодишната награда на Съюза на българските журналисти (СБЖ) за специален принос.

За мен фактът, че СБЖ организира протест "Не убивайте журналистиката в България" и същата вечер ни награждава, без изобщо да очакваме, е потвърждение, че има смисъл в това, което правим", споделя водещата.

Тя и екипът на предаването са решени да продължат да излъчват срещите си с хората на културата онлайн. Вече имат предложения от няколко столични заведения, които искат да са техни домакини. "Надяваме се да започнем около Нова година, а едновременно с това ще си търсим и телевизия. Според мен най-подходящото място би било bTV - там все още има журналисти, които се чувстват свободни", добавя Ангелова.

По думите ѝ, предаването "Нощни птици" без да иска се е превърнало в остров на културата. "Когато започвахме преди години, имаше много подобни предавания, не беше тая тишина. Никога не сме се изживявали като дисиденти и не сме говорили за политика", казва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови