Httpool с нов мажоритарен собственик след сделка с IMS Internet Media Services

OFFNews 06 юли 2017 в 15:36 2077 0

Гастон Тарантута, главен изпълнителен директор и основател на IMS

IMS Internet Media Services (IMS), дъщерна компания на Sony Networks Television и водеща компания за дигитална комуникация в Латинска Америка, обяви придобиването на мажоритарен дял в международната компания за дигитална реклама Httpool с присъствие в Германия, Австрия, Швейцария, Централна и Източна Европа и Азия.

Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи, като ще създаде една от най-големите дигитални маркетингови и рекламни компании в световен мащаб. IMS и Httpool работят с над 6000 медийни агенции и марки и изключително представляват Twitter, LinkedIn, Spotify и над 5000 глобални и местни издатели в 30 страни в Латинска Америка, Централна и Източна Европа, Азия и Океания.

Като пряко следствие от сделката, българските експортно ориентирани компании ще имат още повече възможности, комбинирайки местно ноу-хау на много повече пазари, технология и обучения на световно ниво и професионално обслужване в София от Httpool България, коментират от компанията.

"Тази сделка ще позволи на IMS да развие някои от най-високо потенциалните райони в Европа и Азия, и да създаде една наистина глобална компания. IMS и Httpool предлагат цялостно решение при реализацията на дигитални кампании, помагат на партньорите си със задълбочено познаване на местния пазар и в крайна сметка дават нови възможности на местните издатели, рекламодателите и хилядите дигитални професионалисти и предприемачи“, сподели Гастон Таратута, главен изпълнителен директор и основател на IMS.

“С обединението на IMS и Httpool ще се създаде идеалният партньор за рекламодатели, които стартират местни или международни кампании, както и за мрежи и издатели, които търсят възвращаемост от своето съдържание в много от най-бързо растящите световни пазари“, каза Анди Каплан, Президент Световни мрежи в Sony Pictures Television.

„В IMS и Httpool споделяме една и съща визия, така че не бихме могли да си представим по-подходящ партньор. Тази сделка е важна стъпка за Httpool и същевременно е признание за постигнатото до момента от нас. В екип с IMS ще ускорим своя растеж и ще приложим собствените ни технологични решения и методики в глобален мащаб“, заяви Альоша Йенко, главен изпълнителен директор и основател на Httpool.

Със седалище в Маями, САЩ, IMS има още офиси в Бразилия, Мексико, Аржентина, Колумбия, Чили, Панама, Перу, Еквадор и Уругвай.

Httpool има собствени офиси в Индия, Хонконг, Австрия, България, Гърция, Косово, Македония, Полша, Румъния, Словения, Сърбия, Чехия, Унгария, Хърватска, Естония, Латвия, Литва, Украйна и Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови