'Хоризонт' отговори на Ал. Йорданов: Не задаваме удобни въпроси

OFFNews 07 декември 2020 в 17:04 5854 1

Редколедията на програма "Хоризонт" на БНР отговори на евродепутата Александър Йорданов, който изрази публично възмущението си и нападна с обиди журналистката Силвия Великова. Повод за това стана интервю на Йорданов в предаването "Политически НЕкоректно", взето в неделя.

"Журналистите в програма „Хоризонт“ на БНР не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината.

Категорично отхвърляме опитите на недоволния от интервюто си в Политически НЕкоректно евродепутат Александър Йорданов да дискредитира водещата Силвия Великова. За съжаление, той не е единственият, който иска удобни въпроси и ПР-ски монолози в ефира. На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-то място по свобода на словото, българската журналистика е кучето-пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия", написаха в позиция журналистите от "Хоризонт".

От години социологически проучвания сочат, че "Хоризонт" е медията, радваща се на най-високо обществено доверие в страната.

Как Александър Йорданов коментира интервюто.

Какво каза евродепутатът в интервюто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови