Глобалната агенция за дигитален маркетинг Isobar влиза в България

OFFNews Последна промяна на 06 юни 2017 в 17:56 6897 2

Мария Грашнова и Христо Топузов

Глобалната агенция за дигитален маркетинг Isobar (Айзобар), част от мрежата на Dentsu Aegis Network, отваря врати в България. Навлизането й на местния пазар идва в отговор на нарастващото търсене на дигитални експерти и услуги у нас и надгражда стратегията на глобалния изпълнителен директор на бранда Джийн Лин за силното позициониране на Isobar в развиващите се пазари, едновременно с растежа на агенцията в страните със силно развити икономики. Откриването на офиса на Isobar Bulgaria ще засили глобалното присъствие на агенцията в над 85 локации на 45 световни пазара.

„Като световна дигитална агенция, ние продължаваме да инвестираме в развиващи се пазари с висок потенциал, за да осигурим на нашите клиенти глобално качество на услугата, приложимо на местния пазар. Силната старт-ъп култура и талантът за иновации в София дава на Isobar огромна възможност за развитие на българския пазар и с удоволствие приветстваме присъединяването на местния екип в това вълнуващо време. Isobar България, заедно със 150-те специалисти по електронна търговия на Isobar eCommerce в България, ще създадат солидна основа за силен растеж както на местно ниво, така и в целия ЕМЕА регион (Европа, Средния изток и Африка) “, обяви Глобалният Изпълнителен директор на Isobar, Джийн Лин.

Джийн Лин

Isobar Bulgaria ще се развива под ръководството на Мария Грашнова, Главен изпълнителен директор на Dentsu Aegis Network България, която ще отговоря за растежа и развитието на агенцията и нейното портфолио от клиенти на местния пазар.

"Откриването на Isobar България е сигнал, че Dentsu Aegis Network се ангажира сериозно с развитието си в региона и налагането на стратегията си за лидерство по отношение на мисленето и дигиталните иновации, които предлага на своите клиенти", каза Грашнова. "Ние непрекъснато създаваме иновации и разширяваме способностите и дизайнерските си умения, за да помогнем на брандовете да уловят сърцата и умовете на своите потребителите и в крайна сметка да стимулират реални бизнес резултати. Като агенция, работеща в дигиталната икономика съм убедена, че Isobar България ще може да предложи на своите клиенти най-иновативните таланти и услуги."

Навлизането на Isobar у нас ще бъде подкрепено от назначението на Христо Топузов за Бизнес Директор, отговарящ за развитието и разширяването на портфолиото от услуги на агенцията на местния пазар. До сега Христо е бил директор Клиенти в мрежата на Dentsu Aegis network България. "За първи път българската креативност се сблъсква с високите технологии на такова ниво. Пазарът е изключително узрял в дигитално отношение и клиентите отдавна жадуват за креативност, достойна за награди и дигитална експертиза в едно цяло. Сега те ще имат възможност да получат това", каза Христо Топузов, Бизнес директор на Isobar България.

С интернет пенетрация от 60% в България, Isobar Bulgaria ще работи на пазар от над 4 милиона интернет потребители. Използването на социалните медии и особено Facebook се е увеличило драстично в страната до над 3,3 милиона абонати.

Проникването на смартфони също се е увеличило с 48% на местния пазар, което е почти двойно повече от нивото, наблюдавано през 2013 г. Разходите за дигитална реклама се прогнозира да растат със стабилно темпо през следващите три години, задвижвани преди всичко от технологични решения като програматик и мобилната реклама.

Въпреки, че все още не е широко известно, България всъщност е една от страните с най-ниски ставки на данък върху доходите (10%) и осигурява една от най-бързите интернет скорости в света. София също се превърна в един от Топ 10 градовете в света за стартиране на Start-up компании и силен регионален център за дигитални предприемачи и специалисти, като VRay - 3D, която почти притежава монопол върху архитектурното пространство и eCommera, водеща на пазара специализирана агенция за електронна търговия, която беше придобита от Isobar през 2015 г. В българският офис на компанията работят над 150 висококвалифицирани специалисти.

За Isobar:

Isobar е глобална агенция за дигитален маркетинг, предлагаща пълен набор от криейтив и медия услуги, създадени чрез технологиите и задвижвани от целта да предоставят идеи без граници, способни да преобразят бизнеса и брандовете. С над 6 000 дигитални специалисти в над 85 локации на 46 пазара по целия свят, Isobar печели над 350 награди, включително 18 пъти Агенцията на годината през последните три години и 4 пъти Аѝзиатско-тихоокеанските награди за Агенция на годината през последните четири години. Нейни ключови клиенти са adidas, Coca-Cola, Huawei, Google, Enterprise, Kellogg's и P & G. Isobar е част от мрежата на Dentsu Aegis Network, дъщерно дружество на Dentsu Inc.

За Dentsu Aegis Network:

Като част от Dentsu Inc, Dentsu Aegis Network се състои от десет международни агенции: Carat, Dentsu, Dentsu media, iProspect, Isobar, mcgarrybowen, Merkle, MKTG, Posterscope и Vizeum, подкрепени от постоянно развиващите се специализирани компании: Amnet, Amplifi, Data2Decisions, Mitchell Communications (PR) и 360i. Dentsu Aegis Network е иноватор в изграждането на марки за своите клиенти, търсейки най-добрите знания и възможности за медийни, дигитални и криейтив комуникационни услуги. Dentsu Aegis Network предлага отличителна и иновативна гама от продукти и услуги, ръководейки мрежата от своята централа в Лондон. За компанията работят над 35 000 професионалисти в 145 страни в цял свят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

2

Denis Rizanov

06.06 2017 в 18:07

Вземете напишете какво стана с лизан и срещата му.
Май след боцко и Радев му е бил образно казано шута и го е оставил да си оди без да го изпрати и да му даде възможност да се снима и да се пъчи до Президента.
агнешките гръцмули и нпо-кърлежите са в амок.

38250

1

Denis Rizanov

06.06 2017 в 18:06

нарастващото търсене на дигитални експерти и услуги у нас


ПФ-Ф-ФФФФФФФФФ...
Дигитални експерти... алоу-у-ууууу на нас министрите ни са... дигитални експерти бе! Еврокомисар по дигитализацията цял имаме!
Навлизала няква смешна "агенция"...
Аре у лево!
ДИГИТАЛНА България казва "Не!" на дигиталните нашественици.