Генералният директор на БНР напуска поста

OFFNews 02 август 2021 в 16:27 4082 0

Андон Балтаков

Генералният директор на БНР Андон Балтаков съобщи, че напуска поста.

Като мотив той посочва дълбоко лични причини.

Оставката му влиза в сила от петък, 6 август.

"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари". Това съобщи генералният директор на БНР Андон Балтаков в писмо до служителите.

"За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията.

Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък.

Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията.

Желая на всеки един от Вас успех и просперитет", допълва директорът.

Балтаков подаде оставка и през октомври 2020 г. в знак на несъгласие, че Министерството на културата не е включило за законопроекта за обществените медии предложения, които са дошли от БНР. Тогава генералният директор оттегли оставката си. 

Андон Балтаков бе избран за генерален директор през януари 2020 г. и има тригодишен мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови