Quantcast

Галя Прокопиева застава начело на "Икономедиа"

Последна промяна на 23 октомври 2013 в 09:33 11381 29

Галя Прокопиева Снимка: Икономедиа
Галя Прокопиева Снимка: Икономедиа

 

Галя Прокопиева поема ръководството на "Икономедиа", издател на "Капитал" и "Дневник". Промяната в ръководния екип влиза в сила от началото на 2014 г., когато Прокопиева ще замени на поста настоящия изпълнителен директор Лилия Апостолова, съобщиха от издателската компания.

Галя Прокопиева беше главен редактор на "Дневник" от 2001 до 2009 г., а през 2009-2010 g. и на седмичника "Капитал". Има над 17 години стаж в като журналист. През последните няколко години тя живя със съпруга си Иво Прокопиев в чужбина. Сега плановете й са да продължи кариерата си отново в България.

"Икономедиа" ще продължи да прави качествени медии на всички платформи, които читателите ни ползват - хартия, онлайн или мобилни устройства, каза Галя Прокопиева в официално изявление по случая. - "Капитал" и "Дневник" са стандарт за професионална журналистика и ще останат такива, защото доверието и оценката на читателите са централни в нашия модел. На рекламодателите ще предложим нови възможности да достигнат ефективно и прецизно до нужните им аудитории. Стъпваме на марки с история и репутация, достигаме до близо 2 милиона уникални читатели и потребители месечно, това не е за подценяване."

В съобщение до служителите съиздателите Иво Прокопиев и Теодор Захов написаха: "На Лилия искаме да благодарим за това, че преведе "Икономедиа" през изключително тежък период, в който рекламният пазар продължи да се свива, ефектите от това трябваше да бъдат преодолявани със сериозно преструктуриране на фирмата и настройването й към нов бизнес модел."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2013 в 11:36

Дори се загледах във втората част за Прокопиев - и там се споменава следния текст:

В една от грамите дипломатите в българската столица дават описание на Прокопиев и неговите амбиции:

„През 1993 г. Иво Прокопиев започва да издава собствен вестник „Капитал” – един от най-пристрастните вестници в България. Вестникът стои в основата на мощна икономическа групировка, която не само прави собственика приказно богат, според българските стандарти, но и разпалва в него аспирации към политическа власт.”

Такава грама не съществува. Единственото споменаване на Прокопиев е в грама 09SOFIA407 и там става дума за евентуалните му връзки с Плевнелиев, по това време току що номиниран за министър. Нещо много бъркат фактологията. Отделно на този сайт (фрогнюз) няма нищо за Цв. Василев, а рубриката протести е на тема ангел славчев ...

24.10 2013 в 11:10

Значи в тоя матриал има някой неща с които не съм съгласен:

За „светнатите” в страната става ясно, че правителството няма да се задържи, но преди да рухне, ще има и икономически и финансов колапс. Дали Прокопиев е знаел какво ще се случи и ако да, кой му го е казал е въпрос, засега без отговор. Фактите обаче са еднозначни - неговият „Капитал” става тотален отрицател на правителството и пуска разгромяващи икономическата му политика статии. Освен този вестник, единственият друг критикар от същия характер на Виденов е предаването на Слави Трифонов – „Хъшове”.

Но ако за Дългия има обяснение - той е натирен да свири в едно мазе и да излъчва по една от кабеларките своите предавания, то при Прокопиев подобни санкции няма.


Лесно може да се провери, че хъшове стартира и имаше едно единствено предаване по БНТ/канал 1 преди Слави да бъде натирен. Само че това беше не по времето на Виденов, а по времето на Иван Костов. Прословутия клип, където Иван Костов крадеше часовника на тогавашния канцлер на Германия, доколкото си спомням.

Такива фактологични грешки ме карат да гледам с недоверие и на останалите написани неща.

Освен това е разказано като приказка, вместо да се наблегне на фактологията. Коя фирма, кога, колко ...

24.10 2013 в 10:55

мат'риала трябва да чете само подбрана партийна литература.

23.10 2013 в 17:13

Мая, опомни се! За каква демокрация говориш в рамките на една частна фирма??? Във фирмата ти се плаща за да работиш, а ти работиш, изпълнявайки заповедите на шефа, а не политиканствайки! Явно ти се плаща за написаното и го удари през просото... Не че обичам ДС-фамилията Прокопиеви. Хората в Лудогорието ги помнят с бруталната им безскрупулност.

23.10 2013 в 15:44

Ема избери си позиция - или така или онака :) Не може като фурнаджйска лопата да се въртиш. Макар че що да не може - я виж Маяма Нолова как се върти. Да не сте от един ъгъл и двете?

23.10 2013 в 15:37

Това всъщност защо трябва да е новина? все едно досега изобщо не е и виждала какво става?

23.10 2013 в 14:54

Навит ли си му?

23.10 2013 в 14:53

По-скоро Шефът на мъжа. Като оная другата, втората по ред и уж първа в държавата. ;)

23.10 2013 в 14:53

Аа, не, тази изглежда малко по-малко смотана. Прокопиев с румените бузи има вид на .....

23.10 2013 в 14:14

Колко трогателно!