Галя Прокопиева застава начело на "Икономедиа"

Мая Младенова 23 октомври 2013 в 09:33 14275 29

Галя Прокопиева Снимка: Икономедиа
Галя Прокопиева Снимка: Икономедиа

 

Галя Прокопиева поема ръководството на "Икономедиа", издател на "Капитал" и "Дневник". Промяната в ръководния екип влиза в сила от началото на 2014 г., когато Прокопиева ще замени на поста настоящия изпълнителен директор Лилия Апостолова, съобщиха от издателската компания.

Галя Прокопиева беше главен редактор на "Дневник" от 2001 до 2009 г., а през 2009-2010 g. и на седмичника "Капитал". Има над 17 години стаж в като журналист. През последните няколко години тя живя със съпруга си Иво Прокопиев в чужбина. Сега плановете й са да продължи кариерата си отново в България.

"Икономедиа" ще продължи да прави качествени медии на всички платформи, които читателите ни ползват - хартия, онлайн или мобилни устройства, каза Галя Прокопиева в официално изявление по случая. - "Капитал" и "Дневник" са стандарт за професионална журналистика и ще останат такива, защото доверието и оценката на читателите са централни в нашия модел. На рекламодателите ще предложим нови възможности да достигнат ефективно и прецизно до нужните им аудитории. Стъпваме на марки с история и репутация, достигаме до близо 2 милиона уникални читатели и потребители месечно, това не е за подценяване."

В съобщение до служителите съиздателите Иво Прокопиев и Теодор Захов написаха: "На Лилия искаме да благодарим за това, че преведе "Икономедиа" през изключително тежък период, в който рекламният пазар продължи да се свива, ефектите от това трябваше да бъдат преодолявани със сериозно преструктуриране на фирмата и настройването й към нов бизнес модел."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!