Фестивалът ФАРА вдъхновява бъдещето на творческия бизнес

Международни лектори ще завладеят сцената на ФАРА’24 с теми, засягащи творчеството и комуникациите

OFFNews 16 май 2024 в 14:16 1236 0

Снимка ФАРА

Организаторите на ФАРА разкриха имената на някои от международните лектори, които ще се качат на сцената на Фестивала тази година. Професионалисти с впечатляващи постижения в индустрията ще разгледат творческия, комуникационния и рекламния бизнес в нова светлина по време на събитието в Международния конгресен център в Бургас.

ФАРА – мястото за вдъхновение от професионалисти от индустрията и отвъд нея

За поредна година световни експерти в рекламата и отвъд нея ще вдъхновят публиката на ФАРА с разнообразни провокиращи размисъл теми. ФАРА’24 „В нова светлина“ има удоволствието да представи специалисти с десетилетия опит.

Дейв Трот – Лектор, рекламна и маркетингова легенда. През 40-годишната си кариера в рекламата Dave Trott си изгради репутация както на брилянтен копирайтър, така и на лидер в индустрията. Той е работил и основал емблематични агенции и е създал някои от най-запомнящите се кампании в индустрията. ще говори за умния подход към реализирането на идеи.

Андрей Тюркавин – Само дни преди участието си в програмата на Cannes Lions, на сцената на ФАРА’24 ще се качи носителят на 44 Cannes Lions награди за творчество, бивш програмист и настоящ творчески лидер Андрей Тюкявкин с разговор на тема Reinventing brands.

Антоанета Мечанова – Основателят на творческата агенция La Maison Hush Hush е вдъхновяващ пример за творчески номад, преминал през всички измерения на артистизма, обходил творчески пътеки през Ню Йорк и Париж, работил за брандове като Louis Vuitton. Антоанета е била част от международни екипи на BBDO, Publicis, Ogilvy & Mather, като от 2015 г. развива La Maison Hush Hush, работейки за глобални марки.

Мат Смит – С оглед на непрестанния фокус на рекламната индустрия в създаването на комуникационни и рекламни продукти в посока на Gen Z, от сцената на ФАРА’24 за връзката с активното поколение ще говори Мат Смит. Hashtags to handshakes: Connecting with Gen Z е темата, която мениджърът тенденции в GWI ще представи.

Патриция Болионе – За да бъдем в крак с времето и непрестанно променящия се ход на рекламата и творчеството, бранд стратегът и дизайнер на творческото образование Патриция Болионе ще сподели с публиката на ФАРА Creativity Trend Report – анализ, който изследва развиващия се пейзаж на творчеството, ангажираността на марката и участието на общността, като набляга на културната уникалност.

Повече информация за лекторите можете да откриете тук: https://www.fara.bg/lecturers

ФАРА – място за развитие на настоящите и бъдещите таланти в индустрията

Talking Brands: Накарай я да проговори – воденият от Велина Мавродинова уъркшоп насочен към тези творчески личности, които вече имат опит с брандинг проекти ще започне малко преди старта на ФАРА’24. Уъркшопът стартира още през май с предварителни срещи и работа по специален проект, а на 7 юни в Бургас, по време на фестивала, участниците ще имат възможност да споделят в група своята работа и да обменят нови знания.

Кандидатстване за уъркшопа:

Кратко представяне и мотивация за очакването какво бихте искали да вземете и научите от процеса и досегашен опит в изграждане и участие в брандинг процес.

Информацията се изпраща на имейл [email protected] до 17.05, придружена с имейл адрес и номер за връзка на кандидата.

Партньорство с Черноморски международен литературен фестивал

Първият по рода си литературен фестивал ще намери своя пристан в Бургас между 6 и 9 юни това лято. Като резултат от поставеното в началото на 2024 г. партньорство между БАКА и Черноморския международен литературен фестивал, ФАРА ще приюти литературни специалисти, поети, есеисти и преводачи. Видни представители на литературното съсловие ще участват със специални лекции в програмата на ФАРА’24. Остап Сливински, поет, писател и преводач от български на украински език, член на УС на Украинския ПЕН център, и Гвантса Жобава, вицепрезидент на Международната асоциация на книгоиздателите, ще се включат като лектори в програмата на ФАРА. Вечерта на 7 юни ще прикове вниманието на посетители и публика с литературно четене от поети и писатели, участници в Литературния фестивал.

За фестивала ФАРА

Акредитации за Фестивала, който ще се проведе от 6 до 8 юни в пространствата на Международен конгресен център – Бургас, могат да бъдат закупени онлайн през сайта на ФАРА. Подробна информация относно достъп до Фестивала и церемонията може да бъде открита тук: https://www.fara.bg/accreditations.

ФАРА 2024 ще се случи под творческата концепция „В нова светлина“, чиято визуална идентичност е вдъхновена от идеята за проектиране на новото върху вече установеното, споделя Виктор Манчев, творчески директор на All Channels и арт директор на визуалната част от концепцията.

ФАРА 2024 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броадкастинг Груп и Нетинфо.

Фестивалът се осъществява с партньорството на Община Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови