Две нови предавания за Олимпийските игри в Токио стартират по БНТ

Олимпийските герои на България гостуват във форматите

OFFNews 21 юли 2021 в 17:19 2792 0

Тереза Мутафчиева

Две нови предавания започват по БНТ за Олимпийски игри в Токио. От петък стартира предаването „Линия „Токио 2020“, а в събота започва вечерното студио „Днес на Игрите“. Новите формати ще следят най-интересното от големия спортен форум.

„Линия „Токио 2020“

Водещ ще е Тереза Мутафчиева. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден от 12:30 часа, веднага след обедната емисия „По света и у нас“.

Зрителите ще могат първи да научават новини от олимпийския ден, любопитни истории за спортистите и най-интересните моменти от представянето им. Пратеници на БНТ в Япония ще се включват с интервюта и репортажи от мястото на събитието.

„Линия „Токио 2020“ стартира петък в 13:30 часа, преди церемонията по откриването и ще продължи веднага след нея от 17:30 часа.

В студиото ще гостуват Таня Богомилова, единствената българска олимпийска шампионка по плуване, гимнастичката Любомира Казанова – бронзов медалист на Олимпийските игри в Рио и баща ѝ– Милко Казанов, олимпийски медалист по кану-каяк.

"Днес на Игрите"

Всяка делнична вечер от 21:00 часа, зрителите ще могат да се посветят на Олимпийските игри заедно с водещите Цветелина Абрашева и Радослав Янков в обзорното им студио "Днес на Игрите".

И двамата са участвали на Олимпийски игри и познават в детайли най-големия спортен форум в света.

На първото предаване в събота, гости в студиото ще бъдат Румяна Нейкова, засега последен олимпийски шампион на България, Тереза Маринова, олимпийската шампионка на троен скок и Йордан Йовчев, носител на четири олимпийски медала.

Откриващата церемония на Олимпийските игри Токио 2020 ще бъдат открити в петък. Събитието може да гледате на живо в 14:00 ч. по БНТ 1 и БНТ 3, с коментатори Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.

Можете да гледате Токио 2020 по БНТ 1 и БНТ 3, bnt.bg и спортната секция на мобилното приложение BNT NEWS от 23 юли до 8 август 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews