"Дневниците на Венера" и "8 дни, които създадоха Рим" по Viasat History

OFFNews 16 февруари 2018 в 16:44 16621 0

В навечерието на 8-ми март една от най-чаровните водещи на Viasat History, професор Бетани Хюс, предприема откривателско пътешествие, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток, за да разкрие истината за Венера и нейните предци. Изводът: митологичната героиня е много повече от чувствена голота и сладникава романтика.

През 1914 г. суфражетката Мери Ричардсън влиза в Националната галерия, вади сатър от ръкава си и яростно разсича гърба на красивата, гола, божествена Венера-Афродита, изобразена на картината на Веласкес "Венера с огледалото". Защо?

Професор Бетани Хюс предприема откривателско пътешествие, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток, за да разкрие истината за Венера и нейните предци, доказвайки, че митологичната героиня е много повече от чувствена голота и сладникава романтика.

"Дневниците на Венера" е история за една от най-могъщите сили на античността. Чрез древно изкуство, въздействащи митове, археологически разкрития и философски изследвания Бетани разкрива как безсмъртната богиня оцелява в 21-и век и как ние, хората, се оглеждаме в историята ѝ. Докато разкрива повече за Венера, Бетани ни показва защо все още се нуждаем от нейната първична стихия в своя живот и как пренебрегваме мощта ѝ в свой ущърб.

Историята на "Дневниците на Венера" Viasat History ще излъчи на 6 март, а професор Хюс можете да гледате още от 20 февруари в новата поредица „Осем дни, които създадоха Рим“ – всеки вторник от 22:00. Водена от Бетани Хюс, поредицата изоставя обичайната хронология на хилядагодишната история на Рим и се съсредоточава върху осемте дни, които създават, поставят на изпитание и определят неговото величие. Всеки епизод разкрива древен Рим и най-благородните и тъмни инстинкти на жителите му, които са все още актуални и разпознаваеми в съвременния свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови