Димитър Вучев е новият водещ на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria

ОFFNews Последна промяна на 25 юли 2016 в 12:19 3772 1

Димитър Вучев
Димитър Вучев

Водещият на борсовите анализи и неделния обзор Invest/Or Димитър Вучев е новият водещ на предаването за инвестиции, макроикономика и бизнес Investbook, което се излъчва всеки делничен ден от 20,00 часа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Темите, върху които ще се фокусира Вучев, са свързани с новините от корпоративния свят, начините за финансиране, инвестиционните планове, законовите промени, които засягат бизнеса и други, съобщават от телевизията. В Investbook с редовни пазарни коментари в помощ на управлението на инвестициите ще продължат да се включват водещите на Boom & Bust Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

Димитър Вучев е сред младите звезди в икономическата журналистика в България. Започва кариерата през 2012 г. в сп. „Икономика”, продължава да се развива в Investor.bg, където е зам. главен редактор, а след това и в телевизия Bulgaria ON AIR и в. “Капитал”. Със старта на Bloomberg TV Bulgaria Вучев става главен редактор на сайта bloombergtv.bg, водещ на Invest/Or и борсов анализатор. Преди да се заеме сериозно с журналистика Димитър Вучев трупа опит в икономическите изследвания и анализи на публични политики. Той е член на Българската макроикономическа асоциация. Бакалавър е по "Политическа икономия" от УНСС и магистър по "Финанси" от Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ). Академичният му път продължава с изучаване на магистърската програма "Европейски Югоизток" в СУ "Св. Климент Охридски".

Досегашната водеща на Investbook Дориана Ранкова подготвя ново предаване по своя авторска идея, което ще стартира скоро в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови