Димитър Аврамов разговаря с Калина Влайкова за войната на Путин срещу Украйна в третия епизод на DA Cast

OFFNews 27 февруари 2022 в 15:30 3863 1

Димитър Аврамов

В третият епизод на подкаста - DA Cast, Димитър Аврамов разговаря с дългогодишният парламентарен репортер и журналист Калина Влайкова.

В посветения на войната на Путин в Украйна епизод Димитър Аврамов пита, защо 80% от българите, които според проф. Иво Хистов, известен русофил, са “дебили” и за които Аврамов подчертава, че не са такива, "се радват на режима на Владимир Путин и пляскат на говорителя на Руското външно министерство Мария Сахарова"? Независимо, че тя е известна в България с изказването, че кирилицата е дошла в Русия от македонските земи.

Димитър Аврамов пита още в Епизод 3 на DA Cast нещо важно за войната на Владимир Путин срещу Украйна - “Защо много от българите харесват агресора в тази война, а не нападнатия?”

Калина Влайкова обръща внимание на факта, че "най-яростните антиваксъри в България са най-ревностните поддръжници на руското правителство” във войната на Владимир Путин в Украйна. Тя припомня, че “основния арсенал на антиковид пропагандата бил с руски източник” и дава пример за многократно изразяваните в България публични антиваксърски позиции от хора и организации с открито заявени геополитически симпатии към Русия, например от доцент Мангъров и партия “Възраждане”.

Калина Влайкова говори за това, че целта на антиковид пропагандата и на действията на поддръжниците на Владимир Путин е била "делегитимация и ценностна подмяна на всякакъв авторитет изобщо - от наука през политически елити, до най-гадното - стойността на човешкия живот, който се предполага да е висша ценност в нашия свят”. Според нея, тази цел в голямата степен е успяла, защото “За мнозина обикновените правила започнаха да изглеждат като фашизъм, легитимните власти, демократичните власти започнаха да изглеждат диктатури, битката за здраве започна да изглежда като отнемане на свобода”.

“Полека-лека у мнозина се настани едно съмнение в смисъла на демокрацията изобщо, в смисъла на политиката изобщо, в смисъла на свободата, такава каквато си я представяме изобщо”, казва журналистат и дългогодишен парламентарен репортер.

Според Калина Влайкова “получи се генерално изкривяване на понятието свобода, което всъщност осъществи една извратена ценностна подмяна”. “Тя ни накара да виждаме врага, фашиста, диктатора, заплахата не там където те реално са”.

Целият епизод на DA Cast можете да чуете в Anchor на адрес - https://anchor.fm/dimitar-avramov7/episodes/DA-Cast---Episode-3---e1evofi и в Spotify на адрес - https://open.spotify.com/show/1gj5JDDoM5Bbjj3iPC4xmu

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3300

1

bgp

27.02 2022 в 16:04

Стефан Янев е напълно прав , от гледна точка на воените критерии !!

Това не е война , а военна интервенция на едноличния господар на Русия спрямо Украйна , за привеждането и в подчинение както е Беларус , чрез диктаторски режим !!

Такъв диктаторски режим путин беше инсталирам в България , по мирен начин , 12 годишен режим на Сикаджията бандит борисов !!

Това не стана в Украйна по мирен път както в България и иска да го инсталира чрез военни действия !

путин е главатар на ТЕРОРИСТИЧНА банда владееща напълно Русия и Беларус и в момента издевателства върху Украйна !!!

Разбира се нанесе десен прав в мутрите на НАТО и ЕС , и сега те си бършат разбитите носове , уста от кръв и събират зъбите изненадани от собственото си нехайство увлечени от величието си и прогниби от интереси и корупция !!!

Ако беше война в истинският смисъл , нямаше да има интернет , тв , храна , гориво ........ артилерия , ракети , самолети ... отдавна щяха да са опустошили градовете на Украйна !!!


 
X

Да помогнем на украинските деца!