Дарина Сарелска: Ще съдя Васил Иванов

Мая Младенова 19 април 2017 в 16:55 27999 20

Снимка Нова тв

Дарина Сарелска

Ще съдя Васил Иванов за клевета и уронване на моя престиж. Като във всяко активно мероприятие, в казаното от него има частица истина, но твърденията му са лъжа, коментира шефът на новините и актуалните предавания на Нова тв Дарина Сарелска пред OFFNews.

По-рано днес Слави Трифонов и разследващият журналист Васил Иванов дадоха пресконференция, в която показаха онова, което не бе излъчено в сваления епизод на шоуто снощи.

Докато гледах пресконференцията, на моменти ми беше смешно, на моменти страшно. Защото пред нас стои лицето на един много голям проблем в българската журналистика - за злоупотребата с медиите като пощенски кутии, коментира Сарелска.

Тя не била изненадана от поведението на Иванов, защото го познава от години и според нея той е показал себе си. Но изрекъл много лъжи. По повод обвиненията му, че е действала като "къртица" по негово разследване срещу кмета на Неделино, журналистката е категорична, че никога не е влияла на този репортаж, нито е говорила с кмета. А темата билаа излъчен цели 37 пъти по Нова телевизия.

От всичко вярното било единствено, че живее в партньорство с брата на Недялко Славов от ГЕРБ. "Да, той е мой роднина. Да, живея с неговия брат. Да, била съм на сватбата му и да, кметът му е кум. Но това никога не е влияло върху работата му. Всеки в нюзрума знае за тази роднинска връзка, давала съм го като лице за контакт например при пожари в района (на Златоград - б.а.). Случвало се е да напусна планьорка с довод, че съм в конфликт на интереси", обясни Сарелска. Нейни роднини обаче не били обект на разследване от екипа й. "Да, имам живи роднини, но те не са влияли на работата ми", категорична е тя.

Иванов и шефката му имали множество спорове. Последно говорили в деня преди той да отиде при Слави Трифонов. Трябвало да обсъдят разследване за съдилище, за което Иванов спомена на пресконференцията. Финалното решение не било взето и се забавило, тъй като тримата с продуцентката не могли да се видят заради празничните дни и отпуск на единия.

Според нея спорът с Иванов е изцяло на професионално ниво и е заради различното им виждане по отношение на журналистическите стандарти. Имало отказани негови предположения за репортажи, но не и спрени предавания. Имам право да правя това и нося отговорността какво излъчваме в ефир и мисля, че то е качествено. Няма забрана да се разследват кметове и обществени поръчки, заявява още Сарелска.

На въпрос как би коментирала факта, че с месеци Иванов е записвал разговори със свои колеги в телевизията, Сарелска казва: "В това е разликата между нас. За мен те са нарушение на всякаква човешка и професионална етика. Това, в което той вярва и аз вярвам, е огромната пропаст между нашите виждания. Но това са методите на Васил."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8018

22

Tresor

20.04 2017 в 17:01

Много засукано стана, по български със записи, дъвки, конфликт на интереси и човек може да се ориентира само по спомен, а "гнъс", "дъно" - високо компетентно, евала на каките, които обикалят телевизиите както някои депутати деп.групи!!!

14469

21

случайно прочетох

20.04 2017 в 13:59

До Stoyan Georgiev Рейтинг : 1139 19.04 2017 в 18:14 6
+ 16 - 2 Браво, много си умна... оставка и марш в Златоград да пасеш овцете..

Какво са ти виновни овцете?Ако тя ги пасе, ще спрат да дават мляко, а и козината ще им опада, като я видят само.

13780

20

Перко

20.04 2017 в 10:56

Няма лоша реклама! Докато си играят на "на си ти куклата, дай си ми парцалите" ще се дигне рейтинга на нова :)

42249

19

Denis Rizanov

20.04 2017 в 10:07

Аз не съм готова да приема за чиста монета единствено и само страната на Васил Иванов и удобната му понастоящем трибуна.

И добре правиш. Поздравления!
За тоя ковра от снимката няма да хабя думи. За нова, която изобщо не е телевизия на банкянския боцко, трябва да знаете, че ВЪОБЩЕ НЯМА ЦЕНЗУРА! И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЦЕНЗУРА! ДАЖЕ ПОП ОСВЕТИ НОВАТА ИМ СГРАДА И ПОПЯ ПРОТИВ УРУКИ, НЕЧИСТИ СИЛИ И ЦЕНЗУРА... МДАМ...
Ако не ми вярвате, питайте Чаво - Чавдар Николов.
Ем той само едни карикатури рисуваше...
:)))))

16008

18

Nik68

20.04 2017 в 08:26

В последните два поста е цялата истина по случая. Личен конфликт между двама самозабравили се. Единия на база "рейтинга си" и другия на база роднинство. Та роднината се оказва, че имала творчески критерии, които странно не съвпаднали с разследванията на Васил и не й били интересни репортажи за кметове и обществени поръчки /колко удобно да не се мотаме из краката на управляващите/. И Ако Иванов, който до съвсем скоро беше галеника на Нова, и в първото прессъобщение изпратиха с почести и пожелания за нови творчески успехи е ясен. Тръгва с главата напред с много истинки и много неИСТИНИ да вменява внушения, каква то е над 90% от раследващата журналистика. то световно неизвестната му шефка се оказва доста усрана за да навиват половината кадри на НОВА да плюят Васил Иванов в изявлениея, btv да сспират предаване и т.н.

17439

17

мнение от IP

20.04 2017 в 00:35

За да е културно можеше просто да Дарина Сарелска да поиска право на отговор. И вместо да спира првдаване бтв да даде право ма отговор. Ама не..трябва заплахи за съд, намекване за лични проблеми, плюене, декларации за стандарти и т.н

29585

16

Izalina

20.04 2017 в 00:07

Аз не съм готова да приема за чиста монета единствено и само страната на Васил Иванов и удобната му понастоящем трибуна.

Звучи ми повече на личен конфликт, а за Сарелска до вчера не бяха чували 99% от съдниците изпълзяли отвсякъде - как така изведнъж я определиха и низвергнаха еднозначно?!

Ама така е, всеки чува това, което му е удобно и/или му харесва.
Не я защитавам, но смятам да поизчакам с изводите, щото е много вероятно да се окаже, че нещо друго е премълчано в днешното "шоу".

Закривай! Всяко чудо за 3 дни. Има си нарочни институции.

21272

14

Гароне

19.04 2017 в 23:32

Не искам да живея в държава, където всичко е "активно мероприятие", където журналист записва колеги и ги пуска, когато му е удобно. Където хиляди хора записват десетки хиляди флашки, компромати и т.н. и ги ползват когато и както им е удобно.
Не съм запознат със случая и не искам да знам, просто мнооооого смърди.

17439

13

мнение от IP

19.04 2017 в 23:22

Обективно погледнато достатъчно е да каже на мъжа си как е минал денят и..