CNN: National Geographic уволни и последните си останали автори

OFFNews 29 юни 2023 в 11:56 4692 0

Списание National Geographic

Снимка Getty Images

Списание National Geographic

Емблематичното списание National Geographic, което повече от 100 години описва света на природата, уволни тази седмица последните си останали автори, съобщиха няколко напускащи служители пред CNN.

Не е ясно колко служители са си отишли при последната вълна от съкращения в списанието, но този ход идва в момент, когато компанията майка Walt Disney Co. съкрати хиляди служители.

National Geographic ще продължи да публикува месечни броеве, увери говорител на списанието в изявление за CNN в сряда. Към края на 2022 г. списънието има повече от 1,7 млн. абонати.

"Промените в персонала няма да променят способността ни да вършим тази работа, а по-скоро ще ни дадат повече гъвкавост да разказваме различни истории и да посрещаме аудиторията си там, където е, в многобройните ни платформи - каза говорителят. - Всяка инсинуация, че неотдавнашните промени ще се отразят негативно на списанието или на качеството на нашите разкази, е просто невярна."

Новината за съкращенията беше съобщена в Twitter във вторник, когато напускащи служители на списанието започнаха да разпространяват новината.

"Днес е последният ми ден в National Geographic - написа в Туитър Майкъл Грешко, бивш научен автор в списанието. - Списанието се разделя със своите щатни автори, включително и с мен."

Когато от американската телевизия се свързват със списанието обаче, говорител отвръща, че „няма нищо за съобщаване“ и че е възможно пишещите служители да са получили предизвестията си по-рано и сега да изтича последната им седмица в компанията.

Но в сряда още служители от списанието писаха в Twitter, за да споделят за напускането си.

"Току-що пристигна новият National Geographic, който включва последния ми материал - 16-ия ми и последния ми като старши писател", написа в Туитър Крейг Уелч. "NatGeo уволнява всичките си щатни писатели."

"Беше епична работа, @NatGeo", написа в Туитър бившият писател Нина Строчлич. "Аз и моите колеги имахме невероятния късмет да бъдем последните в историята щатни писатели".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика