bTV завежда дела срещу няколко медии за кампанията срещу Флориан Скала

OFFNews 09 юни 2020 в 13:31 5894 0

bTV Media Group завежда серия от дела срещу няколко медии и лица заради неверни публикации за нейния главен изпълнителен директор Флориан Скала.

Първият иск вече е внесен съда. Ответници по него са бившият съдружник на Васил Божков в "Еврофутбол" Цветомир Найденов и "Информационна агенция БЛИЦ" ЕООД - собственик на сайта blitz.bg.

Конкретният повод са публикации от 15 май 2020 г. и следващите дни. Първият материал е под заглавие „Цветомир Найденов разказа играта на Божков и bTV! Разкри за топлата им връзка“ и подзаглавие „Опитах се да дам интервю при тях, но нищо не стана. Виждаме сега, че той говори само там, обясни бизнесменът“. Следва материал под заглавие  „Найденов с потресаващи разкрития пред БЛИЦ за любовниците и ВИП персоните, които Божков развеждал по скъпи курорти". Интервюто споменава Скала като един от гостите на Божков в Куршавел.

Текстовете съдържат внушението, че bTV е "телевизията на Васил Божков".

Вторият внесен иск е срещу „Спортал.БГ“ АД, собственик на сайта novini.bg. Искът е за разпространяване на клеветнически твърдения, които увреждат доброто име и търговска стойност на журналистическата работа и интелектуален продукт на bTV.

Отново от 15 май и дните след това серия публикации на тази тема се появяват и на страницата на информационна агенция Новини.БГ. Първата от тях е със заглавие „Цветомир Найденов: Явно БТВ е под влиянието на Божков, каза ни, че Флориан Скала и Барак Алон са му близки там“. На 16 май е публикуван материал със заглавие  „BTV стана Васил Божков TV” .

"От 15 май насам репутацията ни като източник на независима журналистика e обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения, свързани с ръководството на bTV и професионалните принципи на работа на редакционния екип", коментират от bTV Media Group.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови