bTV с нов шеф - Павел Станчев заменя Вики Политова

Мая Младенова 16 януари 2014 в 15:33 13763 3

Павел Станчев
Павел Станчев от времето, когато бе начело на Нова телевизия Снимка: Булфото

Изненадваща смяна в ръководството на bTV Media Group бе анонсирана днес следобед. Бившият изпълнителен директор на Нова телевизия Павел Станчев заема поста на досегашния ръководител Вики Политова, обявиха от медийната група в официално съобщение до медиите.

Смяната в управата на най-голямата тв група у нас идва след рокади на международно ниво в компанията собственик на bTV - CME.

Станчев ще заеме позицията главен изпълнителен директор на bTV от 1 февруари 2014 г. Това е най-високият пост в българския бизнес на Central European Media Enterprises Ltd. („СМЕ“). 

Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности, лаконично се съобщава в комюникето, като не се посочват причините за решението.

Павел Станчев е цитиран да коментира: „Присъединяването ми към бТВ е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на бТВ Media Group на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти“.

„Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България. Огромният му опит с медийни компании в Централна и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на бТВ като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към бТВ на различните й постове от самия старт на канала“, заявява Кристоф Майнуш, председател на Управителния съвет на bTV и главен изпълнителен директор на СМЕ.

Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на "Антена" - Югоизточна Европа (гръцката компания, която преди MTG притежаваше Нова телевизия и я продаде през 2008 г. - б.а.)и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова телевизия в България. Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, EрТеЕл Хърватска и Канал Д Румъния.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!