bTV потвърди: Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще водят сутрешния блок

Мая Младенова 19 февруари 2021 в 09:26 7140 0

Снимка bTV

Биляна Гавазова и Златимир Йочев

Златимир Йочев и Биляна Гавазова ще водят заедно сутрешния блок на bTV от 1 март, обявиха официално от телевизията, след като преди дни името на наследника на Антон Хекимян се появи в медиите.

Йочев е привлечен в bTV, като досега бе водещ в Bulgaria ON AIR. Той е избран за мястото на Хекимян, когото новите собственици на телевизията назначиха за шеф на новините.

Досегашната водеща на рубриката "Чети етикета" Биляна Гавазова ще е ководещ в предаването. Тя ще продължи и рубриката си.

Златимир Йочев има 14-годишен опит в телевизията. Повече от три години той е водещ на сутрешния блок на националната Bulgaria ON AIR, а пътят му в телевизионната журналистика започва още през 2007 година в БНТ. Оттогава до днес Златимир е работил като репортер, автор, редактор и водещ на предавания и емисии.

„Биляна и Златимир са колеги с доказан журналистически опит в телевизията и нямам съмнение, че ще продължат успешно мисията на „Тази сутрин“ да представят първи на зрителите най-важните теми от деня и ексклузивните събеседници, топ експертите и авторитетите по общественозначимите теми. Пожелавам им успех и продължавам да работя заедно с тях и екипа на предаването, за да задаваме стандарта за успешен сутрешен блок в България,“ коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

Освен новия формат с двама водещи, екипът на „Тази сутрин“ ще въведе още нови елементи, добавят от bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови