bTV: Намесата от преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира

OFFNews 10 март 2021 в 12:01 2491 0

bTV Media Group излезе с позиция за отразяването на предизборната кампания за парламентарните избори.

Намесата от преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация, пише в нея.

Позицията е подписана от главния изпълнителен директор на "СМЕ България" Любош Йетмар и от главния изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак и е по повод на "скорошните твърдения относно редакционните решения на bTV, свързани с предстоящите парламентарни избори".

Ето какво още се казва в изявлението:

bTV се гордее, че е сред най-надеждните източници на новини в България. Ние приемаме това признание отговорно и ще продължаваме да се борим за доверието и признанието на българските зрители в дългосрочен план.

Отчитаме силната роля, която медиите играят за изграждането на истории и отправянето на послания на политическите партии и кандидатите по време на активната предизборна кампания. Единствената роля на bTV е да предоставя фактите по обективен, неутрален и плуралистичен начин, така че зрителите да имат възможност да направят свои собствени заключения. За да получи тези факти, bTV ще продължава да взема самостоятелно своите редакторски решения в новините и актуалните си предавания и ще се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата от преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация.

bTV е национална, частна и независима телевизия. Нашата работа не е да създаваме новини, а да ги отразяваме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!